Laktózmentes
Vega
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 db cukkini (250 g/db)
- só
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál újhagyma
- 3 tk fokhagymapor
- ½ tk bors
- 1 csokor bazsalikom
- 130 g finomliszt
- 30 ml olívaolaj
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 db cukkini (250 g/db)
- só
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál újhagyma
- 3 tk fokhagymapor
- ½ tk bors
- 1 csokor bazsalikom
- 130 g finomliszt
- 30 ml olívaolaj
A cukkinifasírt sütőben való elkészítéséhez a cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor letelt a 10 perc, egy tiszta ruhaanyagba (pelenkába) öntjük a cukkinit, és kinyomkodjuk belőle a levet az anyag összefogásával és megcsavarásával. Addig csavarjuk és nyomjuk, amíg a lehető legtöbb folyadékot kinyomtuk belőle.
Egy tálba tesszük a kifacsart cukkinit, majd mehet hozzá a tojás, az aprított vöröshagyma és újhagyma, a fűszerek és a friss aprított bazsalikom is. Összegyúrjuk a masszát, és apránként hozzáadagoljuk a lisztet és az olaj felét is.
A masszából 12-14 db gombócot gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket 7-8 centire egymástól, és mindegyiket lenyomkodjuk, hogy laposabb, kör alakú fasírtokat kapjunk. Lekenjük a fasírtok felületét a maradék olajjal, majd 40 perc alatt készre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.
Tökéletes wrapekbe, szendvicsekbe, köretnek, vagy csak magában, egy király tejfölös mártogatóssal.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a cukkinifasírt sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!