A ropogós zellersaláta első lépéseként a zellerszár külső részét zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, hogy ne legyen rágós, majd srégen, mélyen beirdaljuk, és hosszában 5 cm-es darabokra vágjuk. Ezután hosszában vékony csíkokra vágjuk a beirdalt zellerdarabokat. Egy tál hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy a zellercsíkok felkunkorodjanak.
Időközben a kaliforniai paprikát is vékony csíkokra vágjuk, és a zellerhez adjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a sót, a cukrot és az olívaolajat. Egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a szószba a fokhagymát is. A földimogyorót egy frissen tartó tasakba tesszük, és egy sodrófával felaprítjuk.
Jöhet is az összeállítás: a szépen felkunkorodott zellert és paprikát leszűrjük, egy nagy salátástálba tesszük, majd összekeverjük az aprított mogyoróval és a salátaöntettel. Hidegen tálalva, azonnal fogyaszthatjuk.

- Elkészítési idő: 15 perc