Pékség

Rozmaringosbriósnyuszik

Rozmaringos briósnyuszik

Hozzávalók
A tésztához
250 ml
víz
40 g
friss élesztő
450 g
finomliszt
3 ág
rozmaring
1 tk
60 ml
étolaj
1 db
tojás
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
rozmaring
1 ek
nagy szemű só

Elkészítés

A vizet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A tésztához a lisztet, az apróra vágott rozmaringot, a sót, az olajat és a tojást egy üstbe tesszük, ráöntjük az élesztős vizet, és simára dagasztjuk.

A tésztát letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 22 cm hosszú rúddá sodorjuk. Az összes végéből levágunk egy kb. 2 cm-es kis darabot.

Félbehajtjuk a rudakat, majd a két végüket egyszer megsodorjuk, hogy kis „füleket” kapjunk. A levágott kis darabkákat gombóccá formázzuk, és a sodrat alján kialakult kis lyukba rakjuk.

A tetejüket lekenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal és a sóval, majd 20 percig hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

briosnyuszik (1)
Rozmaringos briósnyuszik (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 60-70 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Még több házi pékáru:

Pirított hagymás kenyér

Egyszerű sajtos pogácsa

Lajos-féle fonott kalács

www.streetkitchen.hu

Ha nem vagy az édes reggelik híve, akkor itt a megoldás! Kevés vajjal, de akár szedvicsalapnak is nagyon szuper lehet ez a rozmaringos, nyuszi alakú buci. Ha valamiért nem kedveled a rozmaringot, bármilyen más zöldfűszerrel elkészítheted!

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
250 ml
víz
40 g
friss élesztő
450 g
finomliszt
3 ág
rozmaring
1 tk
60 ml
étolaj
1 db
tojás
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
rozmaring
1 ek
nagy szemű só

A vizet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A tésztához a lisztet, az apróra vágott rozmaringot, a sót, az olajat és a tojást egy üstbe tesszük, ráöntjük az élesztős vizet, és simára dagasztjuk.

A tésztát letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, és mindegyiket kb. 22 cm hosszú rúddá sodorjuk. Az összes végéből levágunk egy kb. 2 cm-es kis darabot.

Félbehajtjuk a rudakat, majd a két végüket egyszer megsodorjuk, hogy kis „füleket” kapjunk. A levágott kis darabkákat gombóccá formázzuk, és a sodrat alján kialakult kis lyukba rakjuk.

A tetejüket lekenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal és a sóval, majd 20 percig hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

briosnyuszik (1)
Rozmaringos briósnyuszik (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 60-70 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Még több házi pékáru:

Pirított hagymás kenyér

Egyszerű sajtos pogácsa

Lajos-féle fonott kalács

Ha tetszett a Rozmaringos briósnyuszik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept