Megúszós sütik

Rumosfehércsoki-habpirítottfenyőmaggal

Rumos fehércsoki-hab pirított fenyőmaggal

Hozzávalók
200 g
fehér csoki
2 db
tojás
50 g
porcukor
30 ml
barna rum
30 g
étcsoki
2 marék
fenyőmag
250 ml
habtejszín

Elkészítés

A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött a porcukorral együtt felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk, hogy jó stabil krémet kapjunk. A tojássárgájákat és a hideg tejszínt is külön-külön habbá verjük. A tejszínhabhoz keverjük a tojássárgájahabot, a rumot, majd a fehér csokit, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk.

Poharakba töltjük a krémet, és étcsokiforgáccsal, valamint pirított fenyőmaggal díszítjük. 

www.streetkitchen.hu

Habos, krémes, édes, mégis könnyed desszert, és sokkal kevesebb macera van vele, mint, mondjuk, egy mousse-szal. Mi kollektíven imádtuk benne a rumot, de ha ti alkoholmentes verziót szeretnétek, akkor nyugodtan kihagyhatjátok!

Hozzávalók

5 - 6 adaghoz
200 g
fehér csoki
2 db
tojás
50 g
porcukor
30 ml
barna rum
30 g
étcsoki
2 marék
fenyőmag
250 ml
habtejszín

A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött a porcukorral együtt felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk, hogy jó stabil krémet kapjunk. A tojássárgájákat és a hideg tejszínt is külön-külön habbá verjük. A tejszínhabhoz keverjük a tojássárgájahabot, a rumot, majd a fehér csokit, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk.

Poharakba töltjük a krémet, és étcsokiforgáccsal, valamint pirított fenyőmaggal díszítjük. 

Ha tetszett a Rumos fehércsoki-hab pirított fenyőmaggal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept