Alapreceptek

Sajtfondü

Sajtfondü
sajtfondu

Hozzávalók
150 ml
fehérbor
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
fehér bors
1 csipet
reszelt szerecsendió
1 csipet
őrölt bors
1 mk
cayanne bors (elhagyható)
350 g
ementáli sajt
150 g
Gruyère sajt
150 g
Appenzeller sajt
100 ml
tejszín
20 ml
cseresznyepálinka
1 db
kovászos kenyér
0.5 fej
brokkoli
1
füstölt kolbász

Elkészítés
  1. A fehérbort közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fűszereket.

  2. Kis lángra kapcsolunk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. Kevergetve addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad és sűrű masszát nem kapunk. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a cseresznyepálinkát is. 

  3. Pirított kenyérkockákkal, forrázott sült brokkolirózsákkal és sültkolbász-karikákkal tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Olvadt sajt, egy csipet fűszer, kis pálinka, és minden, amit már a kenyérbe mártva, a brokkoli mellé imádni fogsz. Ez a fondü nemcsak nassolás, hanem élmény: forró, krémes, sűrű, és minden falatnál a komfortzónádat simogatja. Pont annyira extra, hogy ne legyen ualmas, pont annyira egyszerű, hogy mindenki kanalazhassa.

Hozzávalók

6 fő részére
150 ml
fehérbor
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
fehér bors
1 csipet
reszelt szerecsendió
1 csipet
őrölt bors
1 mk
cayanne bors (elhagyható)
350 g
ementáli sajt
150 g
Gruyère sajt
150 g
Appenzeller sajt
100 ml
tejszín
20 ml
cseresznyepálinka
1 db
kovászos kenyér
0.5 fej
brokkoli
1
füstölt kolbász

Elkészítés

  1. A fehérbort közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fűszereket.

  2. Kis lángra kapcsolunk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. Kevergetve addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad és sűrű masszát nem kapunk. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a cseresznyepálinkát is. 

  3. Pirított kenyérkockákkal, forrázott sült brokkolirózsákkal és sültkolbász-karikákkal tálaljuk. 

sajtfondue-3
Sajtfondü (Fotó: Street Kitchen)

Tökéletes választás hűvös estékhez, lazulós baráti vacsorákhoz vagy bármikor, amikor jól esne egy kis extra kényeztetés. A selymes sajtszószt tökéletesen egészíti ki a ropogós kenyér, a sült brokkoli és a füstös kolbász. Egy palack borral, jó társasággal már-már filmszerű lesz a hangulat. :D

Ha bejött ez a forró, selymes sajtfondü, akkor biztosan imádni fogod ezeket a mártogatós-centrikus fogásokat is:

Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal

Bagettchips carbonara mártogatóssal

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Ha tetszett a sajtfondü receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése