A fehérbort közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fűszereket.
Kis lángra kapcsolunk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. Kevergetve addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad és sűrű masszát nem kapunk. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a cseresznyepálinkát is.
Pirított kenyérkockákkal, forrázott sült brokkolirózsákkal és sültkolbász-karikákkal tálaljuk.
Sajtfondü
Olvadt sajt, egy csipet fűszer, kis pálinka, és minden, amit már a kenyérbe mártva, a brokkoli mellé imádni fogsz. Ez a fondü nemcsak nassolás, hanem élmény: forró, krémes, sűrű, és minden falatnál a komfortzónádat simogatja. Pont annyira extra, hogy ne legyen ualmas, pont annyira egyszerű, hogy mindenki kanalazhassa.
A sajtfondü nemcsak egy étel, hanem egy közös program, ahol minden falatnál közelebb kerültök egymáshoz – meg a lábos aljához. :D Az elkészítése egyszerű, de a hatása garantált: melegít, oldja a hangulatot, és mosolyt csal még a legnagyobb sajtválogatósok arcára is.
Hozzávalók
Elkészítés
A fehérbort közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a fűszereket.
Kis lángra kapcsolunk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. Kevergetve addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad és sűrű masszát nem kapunk. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a cseresznyepálinkát is.
Pirított kenyérkockákkal, forrázott sült brokkolirózsákkal és sültkolbász-karikákkal tálaljuk.

Tökéletes választás hűvös estékhez, lazulós baráti vacsorákhoz vagy bármikor, amikor jól esne egy kis extra kényeztetés. A selymes sajtszószt tökéletesen egészíti ki a ropogós kenyér, a sült brokkoli és a füstös kolbász. Egy palack borral, jó társasággal már-már filmszerű lesz a hangulat. :D
Ha bejött ez a forró, selymes sajtfondü, akkor biztosan imádni fogod ezeket a mártogatós-centrikus fogásokat is:
Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal
Ha tetszett a sajtfondü receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



