A darált csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd jó alaposan összegyúrjuk,és golflabdányi gömböket formázunk belőle.
A sajtot lereszeljük és kis golyókat formázunk ezekből is, akkorát amit a húsba tudunk majd tölteni.
A húsgombócokat kilapítjuk, majd a közepébe rakjuk a sajtgolyókat, és jól körbevonjuk a hússal. Ezután a húsgolyókat bepanírozzuk: először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban 5 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Én sült édesburgonyával és egy kis friss salátával tálaltam, de bármilyen, kedvünkre való körettel fogyaszthatjuk, de akár magában is tökéletes.
Sajtoscsirkegolyók
Olvadó sajt egy húsgolyóban? Ha unod a mirelitet, készítsd el magadnak!
Ha a mirelit húsgolyók már nem hozzák a várt élményt, itt az ideje, hogy saját kezűleg készíts valami igazán ütőset! A sajtos csirkegolyók kívül ropogósak, belül pedig szaftosak és olvadósak – a siker kulcsa a fűszerezett darált hús és a közepébe rejtett mozzarella. Gyors, látványos és elképesztően finom, akár főételként, akár partifalatként tálalod.
Hozzávalók
A panírozáshoz
Elkészítés
A darált csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd jó alaposan összegyúrjuk,és golflabdányi gömböket formázunk belőle.
A sajtot lereszeljük és kis golyókat formázunk ezekből is, akkorát amit a húsba tudunk majd tölteni.
A húsgombócokat kilapítjuk, majd a közepébe rakjuk a sajtgolyókat, és jól körbevonjuk a hússal. Ezután a húsgolyókat bepanírozzuk: először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban 5 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Én sült édesburgonyával és egy kis friss salátával tálaltam, de bármilyen, kedvünkre való körettel fogyaszthatjuk, de akár magában is tökéletes.

Ezek a sajtos csirkegolyók tökéletes választások lehetnek egy gyors vacsorához vagy vendégvárónak is – ráadásul hidegen is finomak, így akár másnap is viheted őket ebédre. Salátával, sült krumplival vagy szendvicsbetétként is remekül működnek. Ha egyszer kipróbálod, ne lepődj meg, ha újra és újra kérni fogják tőled!
Tippek:
Sajtvariáció: Használhatsz cheddar vagy füstölt sajtgolyót is, ha extrább ízre vágysz.
Tipp: A sajtot akár reszelés helyett kockákra is vághatod, így könnyebb formázni.
Tárolás: Hűtőben 2-3 napig eltartható, melegítésnél érdemes sütőben vagy air fryerben ropogósra sütni.
Alternatíva: Panírozás helyett készülhet zsemlemorzsás bundával air fryerben is – olaj nélkül.
Köretötlet: Édesburgonya, saláta, krumplipüré vagy bulgur is szuper mellé.
Mutatunk még néhány partykaját a sajtos csirkegolyók mellé, amivel tuti, hogy bevágódsz a haveroknál:
Ha tetszett a Sajtos csirkegolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!