Vegetáriánus ételek

Sajtoscukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt

Hozzávalók
400 g
cukkini
(pucolt állapotban)
150 g
sárgarépa
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
80 g
finomliszt
120 g
vörös cheddar sajt
1 csipet
őrölt kömény
1 csokor
friss petrezselyem
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A sajtos cukkinifasírt elkészítéséhez először a cukkinit nagy lyukú, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percre félretesszük, majd amennyire csak tudjuk, kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, a szintén nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a köményt, a finomra vágott petrezselymet és az egészet összedolgozzuk.

Egy viszonylag lágy masszát kell kapnunk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a kész fasírtokat, így leitatva róluk a felesleges olajat, majd tetszőleges körettel, esetleg mártogatóssal tálaljuk.

Sajtos cukkinifasírt
Sajtos cukkinifasírt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

A kertekben csüngenek a nagyobbnál nagyobb cukkinik, amikkel a gazdák már nem is tudnak mit kezdeni. Osztogatják szomszédnak, komának, jóbarátnak. Ha esetleg téged is megdob valaki egy méretes cukkinivel, vagy esetleg épp a te kertedben nőnek sorra, akkor egyszer végezzék így ők is!

Hozzávalók

2 főre
400 g
cukkini
(pucolt állapotban)
150 g
sárgarépa
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
80 g
finomliszt
120 g
vörös cheddar sajt
1 csipet
őrölt kömény
1 csokor
friss petrezselyem
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez

A sajtos cukkinifasírt elkészítéséhez először a cukkinit nagy lyukú, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percre félretesszük, majd amennyire csak tudjuk, kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, a szintén nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a köményt, a finomra vágott petrezselymet és az egészet összedolgozzuk.

Egy viszonylag lágy masszát kell kapnunk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a kész fasírtokat, így leitatva róluk a felesleges olajat, majd tetszőleges körettel, esetleg mártogatóssal tálaljuk.

Sajtos cukkinifasírt
Sajtos cukkinifasírt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Sajtos cukkinifasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept