A sajtos-tejszínes tészta elkészítésének első lépéseként a lapkasajtokat a tepsi aljába tesszük egymás mellé úgy, hogy azok kitöltsék a forma alját. Egy tálban vagy kancsóban összekeverjük a tejszínt a vízzel és megsózzuk. Fontos, hogy a receptet 30%-os, cukrozatlan tejszínnel készítsük.
A sütőformában eloszlatjuk a száraztésztát, ráöntjük a tejszínes keveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, lefóliázzuk és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Amikor letelt a sütési idő, levesszük a fóliát, a hőfokot felemeljük 200 fokra, és 15 perc alatt készre sütjük a sajtos-tejszínes tésztát.

- Előkészítési idő: 5 perc
- Sütési idő: 55 perc
Még azoknak az embereknek is szüksége van néha lazításra, akik serpenyővel kelnek és fekszenek, és már az oviban is fakanál volt a jelük. Ezért jó, hogy vannak megúszós kaják, amiket akkor is össze tudunk dobni, ha éppen nincs több óránk, amit a konyhában tölthetünk.
Olajban sült kelbimbó parmezános mártogatóssal
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal
Korianderes-spenótos szójababfőzelék csípős bundázott tofufasírttal