A sajtos-túrós pogácsához a túrót egy tálba tesszük, nagy lyukú reszelőn keresztül belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, sózzuk, és az egészet tésztává gyúrjuk a kezünkkel. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk és egy 3 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle. A leeső tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat egymástól 2 cm távolságra, hagyjuk még 20 percet kelni, majd lekenjük a tetejüket a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 15-20 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 1 óra 20 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Vendégváró finom falatokat keresel? A sajtos-túrós pogácsa mellé ezeket ajánljuk!
Sajtos-kolbászos vendégváró falatok