Street Kitchen

Salátalevessonkás-sajtospirítottkaláccsal

Salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal

Hozzávalók
A leveshez
2 fej
fejes saláta
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 l
zöldségalaplé
175 g
tejföl
1 ek
finomliszt
2 ek
10%-os ételecet
1 csokor
petrezselyemzöld
A kalácskrutonhoz
4 szelet
fonott kalács
1 ek
mustár
100 g
füstölt, főtt sonka
40 g
reszelt kemény sajt
20 g
vaj

Elkészítés

A salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal egy igazi húsvéti kaja. Elkészítéséhez a saláta leveleit a belső szív részig letépkedjük, ez utóbbit félretesszük díszítésnek.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a só, bors, majd a salátalevelek. Kicsit megfonnyasztjuk, felöntjük az alaplével, és kb. 10 percig főzzük. Ezután behabarjuk a tejföllel-liszttel, és az egészet krémesre zúzzuk egy botmixerrel. Az ízét beállítjuk az ecettel, és ízlés szerint 1 ek cukorral is ízesítjük, ha kell.

A krutonhoz a kalácsszeleteket megkenjük vajjal és mustárral, és kicsit megpirítjuk. Ezután mehet rá a késes aprítóval lezúzott, vagy nagyon apróra vágott sonka, amit összekeverünk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük 8-10 percre, és megpirítjuk.

Közben a salátaszívet hevített serpenyőben kicsit meggrillezzük, a levest pedig tejföllel, aprított petrezselyemmel, a salátaszívvel és a krutonnal tálaljuk.

salataleves-sonkas-sajtos-piritott-kalaccsal-1
Salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc

www.streetkitchen.hu

Be kell valljam, ezelőtt még nem ettem salátalevest. Az igazság az, hogy nyilván kevésbé karakteres, mint mondjuk a spenót, de kicsit fokhagymásan, ecetesen melegen és hidegen is finom.

Hozzávalók

1 adag
A leveshez
2 fej
fejes saláta
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 l
zöldségalaplé
175 g
tejföl
1 ek
finomliszt
2 ek
10%-os ételecet
1 csokor
petrezselyemzöld
A kalácskrutonhoz
4 szelet
fonott kalács
1 ek
mustár
100 g
füstölt, főtt sonka
40 g
reszelt kemény sajt
20 g
vaj

A salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal egy igazi húsvéti kaja. Elkészítéséhez a saláta leveleit a belső szív részig letépkedjük, ez utóbbit félretesszük díszítésnek.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a só, bors, majd a salátalevelek. Kicsit megfonnyasztjuk, felöntjük az alaplével, és kb. 10 percig főzzük. Ezután behabarjuk a tejföllel-liszttel, és az egészet krémesre zúzzuk egy botmixerrel. Az ízét beállítjuk az ecettel, és ízlés szerint 1 ek cukorral is ízesítjük, ha kell.

A krutonhoz a kalácsszeleteket megkenjük vajjal és mustárral, és kicsit megpirítjuk. Ezután mehet rá a késes aprítóval lezúzott, vagy nagyon apróra vágott sonka, amit összekeverünk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük 8-10 percre, és megpirítjuk.

Közben a salátaszívet hevített serpenyőben kicsit meggrillezzük, a levest pedig tejföllel, aprított petrezselyemmel, a salátaszívvel és a krutonnal tálaljuk.

salataleves-sonkas-sajtos-piritott-kalaccsal-1
Salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ha tetszett a Salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept