A sárgadinnyés, fehér csokis muffin elkészítésének első lépéseként a tészta hozzávalóit a sárgadinnye és a csoki kivételével egy keverőtálba tesszük. A sárgadinnyéből 100 grammot botmixer vagy konyhai aprítógép segítségével pépesítünk, a maradék sárgadinnyét pedig apró kockákra vágjuk, és ezt is a tálba tesszük. A fehércsokit apró darabokra vagdossuk, és szintén a tálba tesszük. Egy kézi habverő segítségével összekeverjük a masszát.
A muffinformákat kibéleljük a muffinpapírral, és belekanalazzuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyük teljesen tele a formát. 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, és a kis darabokra tördelt csokira öntjük.
A mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zselatin fixet és a porcukrot, majd ha a csoki felolvadt, azt is beleöntjük, és kézi habverő segítségével kb. 1 perc alatt kihabosítjuk. A krémet hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy megdermedjen, majd habzsákba töltjük a krémet, és a muffinok tetejére nyomjuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 60 perc
- Összesen: 100 perc