Street Kitchen

Sarokház

Sarokház

Hozzávalók
A piskótához
75 g
liszt
15 g
kakaó
2 g
sütőpor
2 csipet
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
tej
A krémhez
150 g
vaj
200 ml
habtejszín
400 g
étcsoki
(52%-os)
A díszítéshez
500 ml
habtejszín
(jéghideg, cukrozatlan)
60 g
porcukor

Elkészítés

A sarokház piskótájához a lisztet, a kakaót, a sütőport és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájákat 85 g cukorral egy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet és átkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd habos lenni, apránként hozzáadagoljuk a maradék 85 g cukrot, és stabil habbá verjük (de nem törőssé).

A lisztes keverék felét hozzákeverjük a tojássárgájához, majd lazítjuk a fehérjehab felével. Jöhet hozzá a lisztes keverék megmaradt fele, aztán a maradék fehérjehabbal megint csak fellazítjuk. Tapadásmentes, 22 cm-es tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk 10 percig hűlni. Kivesszük a sütőből és szobahőmérsékletre hűlés után 3 részre vágjuk.

A krémhez az alapanyagokat vízgőz felett addig melegítjük, amíg egynemű krémmé összeolvad, majd hűtőben kenhető állagúra hűtjük. A habtejszínt egy elektromos habverővel stabil habbá verjük, majd a vége előtt 1 perccel hozzáadjuk a porcukrot. A  lehűlt krémmel megkenjük a piskóta rétegeit, majd szeleteljük és a habzsákba töltött tejszínhabbal körbenyomjuk.

Elkészítési idő: 2-3 óra

sarokház
Sarokház (Fotó: Street Kitchen)

Még több csokis finomság:

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Málnás habcsókos csokitorta

www.streetkitchen.hu

Bevallom, én nem hallottam korábban erről az édességről, de egy kis utánajárást követően kiderült, hogy végül is ez nem más, mint egy csokitorta tejszínhabbal bevonva. Találtam sokféle verziót, de most megmutatom, én hogy csinálom.

Hozzávalók

1 darab 22 cm-es tortához
A piskótához
75 g
liszt
15 g
kakaó
2 g
sütőpor
2 csipet
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
tej
A krémhez
150 g
vaj
200 ml
habtejszín
400 g
étcsoki
(52%-os)
A díszítéshez
500 ml
habtejszín
(jéghideg, cukrozatlan)
60 g
porcukor

A sarokház piskótájához a lisztet, a kakaót, a sütőport és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájákat 85 g cukorral egy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet és átkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd habos lenni, apránként hozzáadagoljuk a maradék 85 g cukrot, és stabil habbá verjük (de nem törőssé).

A lisztes keverék felét hozzákeverjük a tojássárgájához, majd lazítjuk a fehérjehab felével. Jöhet hozzá a lisztes keverék megmaradt fele, aztán a maradék fehérjehabbal megint csak fellazítjuk. Tapadásmentes, 22 cm-es tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk 10 percig hűlni. Kivesszük a sütőből és szobahőmérsékletre hűlés után 3 részre vágjuk.

A krémhez az alapanyagokat vízgőz felett addig melegítjük, amíg egynemű krémmé összeolvad, majd hűtőben kenhető állagúra hűtjük. A habtejszínt egy elektromos habverővel stabil habbá verjük, majd a vége előtt 1 perccel hozzáadjuk a porcukrot. A  lehűlt krémmel megkenjük a piskóta rétegeit, majd szeleteljük és a habzsákba töltött tejszínhabbal körbenyomjuk.

Elkészítési idő: 2-3 óra

sarokház
Sarokház (Fotó: Street Kitchen)

Még több csokis finomság:

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Málnás habcsókos csokitorta

Ha tetszett a sarokház receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése