Krémlevesek

Selymeszellerkrémleves

Selymes zellerkrémleves
selymes-zellekremleves

Hozzávalók
1 db
zeller
(500 g/db)
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
vaj
1 l
zöldségalaplé
150 ml
tejszín
2 ek
juharszirup
bors
A tálaláshoz
snidling
juharszirup
frissen őrölt bors

Elkészítés
  1. A zellert meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd az olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.

  2. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban, a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sült zellert és felöntjük a zöldségalaplével. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

  3. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt és a juharszirupot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon még 2-3 percig melegítjük, de már nem forraljuk.

  4. Apróra vágott friss snidlinggel, juharsziruppal és frissen őrölt borssal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy varázslatos zöldségből egy igazi bekuckózós csodaleves! Ha te magad is zellerfan vagy, akkor ezt mindenképp ajánlom figyelmedbe!

pictogram

Vega

A zeller elég megosztó zöldség, de ebben a levesben bárkit levesz a lábáról. A sütőben kicsit megpirítva extra édes ízt kap, a vaj, tejszín és juharszirup hármasa pedig simán hozza a selymes komfortvonalat. Ha most ismerkedsz a krémlevesekkel, ez egy barátságos kezdés – pár alaplépés, és már kanalazhatod is. Ezeket az alapanyagokat kell beszerezned a selymes zellerkrémleves elkészítéséhez:

Hozzávalók

4 fő részére
1 db
zeller
(500 g/db)
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
vaj
1 l
zöldségalaplé
150 ml
tejszín
2 ek
juharszirup
bors
A tálaláshoz
snidling
juharszirup
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd az olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.

  2. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban, a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sült zellert és felöntjük a zöldségalaplével. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

  3. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt és a juharszirupot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon még 2-3 percig melegítjük, de már nem forraljuk.

  4. Apróra vágott friss snidlinggel, juharsziruppal és frissen őrölt borssal tálaljuk.

selymes-zellekremleves-1
Selymes zellerkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Szuperül működik előételként egy elegáns vacsorán, de akár egy szelet pirított rozskenyérrel főételként is megállja a helyét. Ha szeretnéd fokozni az élményt, egy kevés pirított dióval is megszórhatod a tetejét. Aki pedig édesebb ízvilágra vágyik, bátran kanalazzon még egy kis juharszirupot a tálaláskor.

Ha bejött ez a selymes, melengető leves, akkor ezeket a hasonlóan izgalmas krémes fogásokat is érdemes kipróbálnod:

Almakrémleves bolti almapüréből

Körtés zellerkrémleves

Sült paprikás karfiolkrémleves

Ha tetszett a selymes zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése