A zellert meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd az olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.
Közben a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban, a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sült zellert és felöntjük a zöldségalaplével. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt és a juharszirupot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon még 2-3 percig melegítjük, de már nem forraljuk.
Apróra vágott friss snidlinggel, juharsziruppal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Selymeszellerkrémleves
Egy varázslatos zöldségből egy igazi bekuckózós csodaleves! Ha te magad is zellerfan vagy, akkor ezt mindenképp ajánlom figyelmedbe!
Vega
A zeller elég megosztó zöldség, de ebben a levesben bárkit levesz a lábáról. A sütőben kicsit megpirítva extra édes ízt kap, a vaj, tejszín és juharszirup hármasa pedig simán hozza a selymes komfortvonalat. Ha most ismerkedsz a krémlevesekkel, ez egy barátságos kezdés – pár alaplépés, és már kanalazhatod is. Ezeket az alapanyagokat kell beszerezned a selymes zellerkrémleves elkészítéséhez:
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A zellert meghámozzuk, cikkekre vágjuk, majd az olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.
Közben a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban, a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sült zellert és felöntjük a zöldségalaplével. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt és a juharszirupot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon még 2-3 percig melegítjük, de már nem forraljuk.
Apróra vágott friss snidlinggel, juharsziruppal és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Szuperül működik előételként egy elegáns vacsorán, de akár egy szelet pirított rozskenyérrel főételként is megállja a helyét. Ha szeretnéd fokozni az élményt, egy kevés pirított dióval is megszórhatod a tetejét. Aki pedig édesebb ízvilágra vágyik, bátran kanalazzon még egy kis juharszirupot a tálaláskor.
Ha bejött ez a selymes, melengető leves, akkor ezeket a hasonlóan izgalmas krémes fogásokat is érdemes kipróbálnod:
Ha tetszett a selymes zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



