Saláták

Sokzöldségesbulgursalátafüstöltgrillsajttal

Sokzöldséges bulgur saláta füstölt grill sajttal

Hozzávalók
3 db
kisebb cső kukorica
étolaj
0.5 db
pritaminpaprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
1 kis marék
koktélparadicsom
1 db
chili paprika
só, bors
1 tk
pirospaprika
1 késhegynyi
fahéj
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 pohár
bulgur
1.5 pohár
víz
40 g
vaj (körülbelül)
1 nagy marék
bébispenót
1 db
citrom
2 db
grill sajt

Elkészítés
A sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget dobálunk: a paprikák, a lilahagyma, a koktélparadicsomok, a chili paprika, majd a szárított és a friss fűszerek, a levagdosott kukoricaszemek és a fokhagyma is mehet bele. Ha kicsit lepirult ráöntjük a bulgurt és a vizet, beledobunk egy nagy kocka vajat, majd letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ha a bulgur beszívta a vizet, hozzáadjuk a friss bébispenótot, ami a hőtől azonnal összeesik, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
 A grill sajtokat egy kiolajozott grillserpenyőben megsütjük, oldalankét 2-2 perc alatt. Tálaláskor alulra mehet a zöldséges bulgur és a tetejére a grillezett sajt.

www.streetkitchen.hu

A bulgur azon alapanyagok közé tartozik, amitől sokan félni szoktak. Van aki azt sem tudja, hogy mi fán terem vagy hogyan készül. Most egy nagyon szuper, szaftos, zöldséges „salátát” készítettünk, amire került még egy tökéletesre grillezett sajt is. Csekkoljátok!

Hozzávalók

2 személyre
3 db
kisebb cső kukorica
étolaj
0.5 db
pritaminpaprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
0.5 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
1 kis marék
koktélparadicsom
1 db
chili paprika
só, bors
1 tk
pirospaprika
1 késhegynyi
fahéj
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 pohár
bulgur
1.5 pohár
víz
40 g
vaj (körülbelül)
1 nagy marék
bébispenót
1 db
citrom
2 db
grill sajt
A sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget dobálunk: a paprikák, a lilahagyma, a koktélparadicsomok, a chili paprika, majd a szárított és a friss fűszerek, a levagdosott kukoricaszemek és a fokhagyma is mehet bele. Ha kicsit lepirult ráöntjük a bulgurt és a vizet, beledobunk egy nagy kocka vajat, majd letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ha a bulgur beszívta a vizet, hozzáadjuk a friss bébispenótot, ami a hőtől azonnal összeesik, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
 A grill sajtokat egy kiolajozott grillserpenyőben megsütjük, oldalankét 2-2 perc alatt. Tálaláskor alulra mehet a zöldséges bulgur és a tetejére a grillezett sajt.

Ha tetszett a Sokzöldséges bulgur saláta füstölt grill sajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept