Pékség

Songokuháromszögek

Songoku háromszögek

Hozzávalók
A tésztához
500 ml
tej
1 tk
cukor
25 g
élesztő
10 g
1 kg
liszt
140 g
vaj
2 db
tojás
(1 a tésztába és 1 a kenéshez)
A töltelékhez
200 g
gomba
220 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
200 g
kukorica
250 g
gépsonka
200 g
trappista

Elkészítés

A songoku háromszögekhez a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Míg felfut, egy tál aljába tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, beleütjük a tojást, majd beleöntjük az élesztős tejet is, és kézzel vagy egy dagasztógép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.

Míg kel a tészta, a gombát felszeleteljük, és egy száraz, tűzforró serpenyőben megpirítjuk. A tejfölben elkeverjük a sót, és belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megkelt a tészta, egy sodrófával 1-1,5 centi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a korábban lepirított gombával, a kukoricával, a felkockázott gépsonkával és a lereszelt trappistával, majd felhengergetjük a tésztát, mintha csigát készítenénk. Egy éles késsel ferdén, kissé háromszög alakban kb. 8 darabot vágunk belőle, és egy fakanál segítségével a közepén kicsit benyomjuk. Megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha azt látnánk, hogy a teteje kezd megégni, de a tésztánk belseje még nyers, takarjuk le egy alufóliával, és úgy folytassuk a sütést. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és már tálalhatjuk is.

songoku háromszögek falat

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Songoku pizza

Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai

www.streetkitchen.hu

Nem, nem a mesehősről kapta a nevét ez a laktató és jópofa kelt tészta, hanem a benne lévő töltelékek kezdőbetűiből. Sonka, gomba, kukorica felturbózva egy kis tejföllel és reszelt sajttal, mindez egy nagyon lágy, kelt tésztába csomagolva. Nem csoda, ha megéheztél. ;)

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
500 ml
tej
1 tk
cukor
25 g
élesztő
10 g
1 kg
liszt
140 g
vaj
2 db
tojás
(1 a tésztába és 1 a kenéshez)
A töltelékhez
200 g
gomba
220 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
200 g
kukorica
250 g
gépsonka
200 g
trappista

A songoku háromszögekhez a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Míg felfut, egy tál aljába tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, beleütjük a tojást, majd beleöntjük az élesztős tejet is, és kézzel vagy egy dagasztógép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.

Míg kel a tészta, a gombát felszeleteljük, és egy száraz, tűzforró serpenyőben megpirítjuk. A tejfölben elkeverjük a sót, és belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megkelt a tészta, egy sodrófával 1-1,5 centi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a korábban lepirított gombával, a kukoricával, a felkockázott gépsonkával és a lereszelt trappistával, majd felhengergetjük a tésztát, mintha csigát készítenénk. Egy éles késsel ferdén, kissé háromszög alakban kb. 8 darabot vágunk belőle, és egy fakanál segítségével a közepén kicsit benyomjuk. Megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha azt látnánk, hogy a teteje kezd megégni, de a tésztánk belseje még nyers, takarjuk le egy alufóliával, és úgy folytassuk a sütést. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és már tálalhatjuk is.

songoku háromszögek falat

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Songoku pizza

Hawaii háromszögek, az esti parti sztárjai

Ha tetszett a Songoku háromszögek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept