A songoku háromszögekhez a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Míg felfut, egy tál aljába tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, beleütjük a tojást, majd beleöntjük az élesztős tejet is, és kézzel vagy egy dagasztógép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.
Míg kel a tészta, a gombát felszeleteljük, és egy száraz, tűzforró serpenyőben megpirítjuk. A tejfölben elkeverjük a sót, és belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megkelt a tészta, egy sodrófával 1-1,5 centi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a korábban lepirított gombával, a kukoricával, a felkockázott gépsonkával és a lereszelt trappistával, majd felhengergetjük a tésztát, mintha csigát készítenénk. Egy éles késsel ferdén, kissé háromszög alakban kb. 8 darabot vágunk belőle, és egy fakanál segítségével a közepén kicsit benyomjuk. Megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha azt látnánk, hogy a teteje kezd megégni, de a tésztánk belseje még nyers, takarjuk le egy alufóliával, és úgy folytassuk a sütést. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és már tálalhatjuk is.
