Egytepsis kaják

Sonkás-sajtoslepény

Sonkás-sajtos lepény

Hozzávalók
2 csomag
bolti leveles tészta
(2 x 270 g-os kiszerelés)
2 ek
zsemlemorzsa
220 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
keményítő
6 szelet
gépsonka
250 g
trappista sajt
1 csokor
petrezselyem
0.5 fej
lila hagyma
1 db
tojás

Elkészítés

A sonkás-sajtos lepény elkészítéséhez az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót és a keményítőt, majd megkenjük vele a zsemlemorzsáa tésztát úgy, hogy a szélektől 1 centit kihagyunk. Ráhelyezzük a gépsonkát, megszórjuk 200 g reszelt sajttal, majd a finomra vágott petrezselyemmel és lila hagymával is. Ezután ráhelyezzük a másik tésztát is. 

Lekenjük enyhén felvert tojással, a tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, egy hegyes eszközzel (pl. hústűvel) megszurkáljuk a tészta tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd egy nagyobb deszkát helyezünk a tepsire és egy határozott mozdulattal kiborítjuk a lepényt a tepsire úgy, hogy az alja kerüljön most felülre. Visszacsúsztatjuk a tepsibe és szintén 200 fokon további 8-10 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből és visszafordítjuk, hogy a sajtos fele legyen ismét felfelé, így tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc
sonkás-sajtos lepény
Sonkás-sajtos lepény (Fotó: Street Kitchen)

Még több sajtos-sonkás cucc:

Rakott krumpli

Sonkás-sajtos gofriszendvics

Sonkás-sajtos tortilla

www.streetkitchen.hu

Nem sokon múlt, hogy ez az étel ne legyen lefotózva, ugyanis a kollégák alig bírták kivárni, hogy Timi lencsevégre kapja. Ismét bebizonyosodott, hogy imádjuk az egyszerű, leveles tésztás dolgokat. Pláne, ha még sajt is van bennük!

Hozzávalók

4 főre
2 csomag
bolti leveles tészta
(2 x 270 g-os kiszerelés)
2 ek
zsemlemorzsa
220 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
keményítő
6 szelet
gépsonka
250 g
trappista sajt
1 csokor
petrezselyem
0.5 fej
lila hagyma
1 db
tojás

A sonkás-sajtos lepény elkészítéséhez az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, a sót és a keményítőt, majd megkenjük vele a zsemlemorzsáa tésztát úgy, hogy a szélektől 1 centit kihagyunk. Ráhelyezzük a gépsonkát, megszórjuk 200 g reszelt sajttal, majd a finomra vágott petrezselyemmel és lila hagymával is. Ezután ráhelyezzük a másik tésztát is. 

Lekenjük enyhén felvert tojással, a tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, egy hegyes eszközzel (pl. hústűvel) megszurkáljuk a tészta tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd egy nagyobb deszkát helyezünk a tepsire és egy határozott mozdulattal kiborítjuk a lepényt a tepsire úgy, hogy az alja kerüljön most felülre. Visszacsúsztatjuk a tepsibe és szintén 200 fokon további 8-10 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből és visszafordítjuk, hogy a sajtos fele legyen ismét felfelé, így tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc
sonkás-sajtos lepény
Sonkás-sajtos lepény (Fotó: Street Kitchen)

Még több sajtos-sonkás cucc:

Rakott krumpli

Sonkás-sajtos gofriszendvics

Sonkás-sajtos tortilla

Ha tetszett a Sonkás-sajtos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept