A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 800 g krumpli
- 2 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 150 g szeletelt sonka
- 250 g trappista sajt
- 100 ml habtejszín
- 150 g tejföl
A 30 perces vacsorák támogatója a
A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 800 g krumpli
- 2 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 150 g szeletelt sonka
- 250 g trappista sajt
- 100 ml habtejszín
- 150 g tejföl
A sonkás-sajtos rakott krumpli egy egyszerű, de nagyszerű étel. Kevés munkát igényel, de nagyon finom a végeredmény! Első lépésként 2 db tojást kb. 10 perc alatt megfőzünk, majd ha kihűltek, megpucoljuk és felszeleteljük őket.
A krumplit megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sóval és a paprikával. Egy körülbelül 20 x 20 cm-es tepsi aljába teszünk egy réteg krumplit, ezután ráhelyezünk egy réteg sonkát, a főtt tojások közül az egyiket, megszórjuk a reszelt sajt körülbelül harmadával, majd jöhet rá még egy réteg krumpli, és ugyanezt a sorrendet még egyszer megismételjük. A felső krumpliréteget megszórjuk a maradék trappistával.
Egy tálban kikeverjük a maradék 2 tojást a tejszínnel és a tejföllel, s a rakott krumpli tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett a sonkás-sajtos rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!