Húsvéti reggelik

Sonkássajttekercs

Sonkás sajttekercs

Hozzávalók
A sajtos réteghez
1 ek
étolaj
16 db
lapkasajt
200 g
trappista sajt
A tojáskrémhez
5 db
tojás
0.5 db
kápia paprika
1 csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 ek
mustár
125 g
krémsajt
1 ek
majonéz
50 g
tejföl
A sonkás réteghez
12 szelet
gépsonka
40 g
vaj

Elkészítés

A sonkás sajttekercshez előbb a zsírpapírt egy gáztepsire tesszük és lekenjük az étolajjal. A lapkasajtokat 4 x 4-es osztásban egymás mellé helyezzük úgy, hogy a széleik kissé fedésben legyenek. Megszórjuk a reszelt trappistával, betesszük 3 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. 

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét durvára összevágjuk, a sárgáját egy villa segítségével alaposan összetörjük. Utóbbihoz hozzáadjuk a vajat, a kb. 0,5 x 0,5 centis kockára vágott kápiát, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet, a mustárt, a krémsajtot, a majonézt, a tejfölt és a durvára vágott fehérjét is, majd az egészet jól összekeverjük. 

Megkenjük vele a kihűlt sajtot, ráhelyezzük a gépsonkát és kissé lenyomkodjuk. Nekem nagyobbak voltak a lapkasajtnál a sonkaszeletek, ezért kellett kevesebbet használnom. Ha ti ugyanakkora szelet sonkát szereztek be, mint a sajt, akkor értelemszerűen abból is 16 darabra lesz szükség. 

A megpakolt sajtot a szélénél óvatosan és minél szorosabban feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

sonkas-sajttekercs
Sonkás sajttekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Még több király kaja a húsvéti hidegtálhoz:

Húsvéti sárgatúró

Tojáskrémmel töltött sonkatekercs

Retró kaszinótojás

www.streetkitchen.hu

Igazi retró ételkülönlegesség, amivel akár még villantani is tudsz. Ez az elem egészen biztos nem hiányozhat egy húsvéti hidegtálról sem! Nemcsak finom, de igazán mutatós is, szóval nem kizárt, hogy még egy vállveregetést is begyűjtesz, ha elkészíted.

Hozzávalók

1 kb. 30 cm-es rúdhoz
A sajtos réteghez
1 ek
étolaj
16 db
lapkasajt
200 g
trappista sajt
A tojáskrémhez
5 db
tojás
0.5 db
kápia paprika
1 csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 ek
mustár
125 g
krémsajt
1 ek
majonéz
50 g
tejföl
A sonkás réteghez
12 szelet
gépsonka
40 g
vaj

A sonkás sajttekercshez előbb a zsírpapírt egy gáztepsire tesszük és lekenjük az étolajjal. A lapkasajtokat 4 x 4-es osztásban egymás mellé helyezzük úgy, hogy a széleik kissé fedésben legyenek. Megszórjuk a reszelt trappistával, betesszük 3 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. 

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét durvára összevágjuk, a sárgáját egy villa segítségével alaposan összetörjük. Utóbbihoz hozzáadjuk a vajat, a kb. 0,5 x 0,5 centis kockára vágott kápiát, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet, a mustárt, a krémsajtot, a majonézt, a tejfölt és a durvára vágott fehérjét is, majd az egészet jól összekeverjük. 

Megkenjük vele a kihűlt sajtot, ráhelyezzük a gépsonkát és kissé lenyomkodjuk. Nekem nagyobbak voltak a lapkasajtnál a sonkaszeletek, ezért kellett kevesebbet használnom. Ha ti ugyanakkora szelet sonkát szereztek be, mint a sajt, akkor értelemszerűen abból is 16 darabra lesz szükség. 

A megpakolt sajtot a szélénél óvatosan és minél szorosabban feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

sonkas-sajttekercs
Sonkás sajttekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

Még több király kaja a húsvéti hidegtálhoz:

Húsvéti sárgatúró

Tojáskrémmel töltött sonkatekercs

Retró kaszinótojás

Ha tetszett a Sonkás sajttekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept