A sonkás sajttekercshez előbb a zsírpapírt egy gáztepsire tesszük és lekenjük az étolajjal. A lapkasajtokat 4 x 4-es osztásban egymás mellé helyezzük úgy, hogy a széleik kissé fedésben legyenek. Megszórjuk a reszelt trappistával, betesszük 3 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét durvára összevágjuk, a sárgáját egy villa segítségével alaposan összetörjük. Utóbbihoz hozzáadjuk a vajat, a kb. 0,5 x 0,5 centis kockára vágott kápiát, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet, a mustárt, a krémsajtot, a majonézt, a tejfölt és a durvára vágott fehérjét is, majd az egészet jól összekeverjük.
Megkenjük vele a kihűlt sajtot, ráhelyezzük a gépsonkát és kissé lenyomkodjuk. Nekem nagyobbak voltak a lapkasajtnál a sonkaszeletek, ezért kellett kevesebbet használnom. Ha ti ugyanakkora szelet sonkát szereztek be, mint a sajt, akkor értelemszerűen abból is 16 darabra lesz szükség.
A megpakolt sajtot a szélénél óvatosan és minél szorosabban feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1 óra