A mézet összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a borssal, a fűszerpaprikával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajat is, hogy kissé lazább állagú pácot kapjunk.
A combot alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd lefedve, hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsibe beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és ezekre helyezzük a bepácolt combot. Aláöntjük a barna sört, lefedjük alufóliával, és 1,5 órán át sütjük, közben időnként meglocsoljuk a sörös szafttal.
Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200°C-ra emeljük, és további 25–30 percig sütjük, amíg a hús teteje szép aranybarnára karamellizálódik, a méz és a sör pedig ragacsos mázzá sűrűsödik rajta.
A sütés végén a húst 10 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk a sörös-mézes pecsenyelével és a sült zöldségekkel.
Sörös-mézessültsertéscomb
Ha egy igazán karakteres, mégis otthonos sültre vágysz, ez a sörös-mézes sertéscomb telitalálat: karamellizált kéreg, szaftos belső és ellenállhatatlan illatok a sütőből.
Karácsonykor sokan a klasszikus ízekre vágynak, de mégis valami különlegeset tennének az ünnepi asztalra – erre tökéletes választás ez a sörös-mézes sült sertéscomb. A pácban keveredő méz, mustár és fokhagyma aromája tökéletes harmóniát alkot, a barna sör pedig finom, karamellás mázat varázsol a hús tetejére. Ez a recept nemcsak illatokkal tölti meg a konyhát, de igazi ünnepi élményt is nyújt a család minden tagjának. :)
Hozzávalók
Elkészítés
A mézet összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a borssal, a fűszerpaprikával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajat is, hogy kissé lazább állagú pácot kapjunk.
A combot alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd lefedve, hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsibe beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és ezekre helyezzük a bepácolt combot. Aláöntjük a barna sört, lefedjük alufóliával, és 1,5 órán át sütjük, közben időnként meglocsoljuk a sörös szafttal.
Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200°C-ra emeljük, és további 25–30 percig sütjük, amíg a hús teteje szép aranybarnára karamellizálódik, a méz és a sör pedig ragacsos mázzá sűrűsödik rajta.
A sütés végén a húst 10 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk a sörös-mézes pecsenyelével és a sült zöldségekkel.

Tálalhatod még sült almával, rozmaringos krumplival vagy akár egy pikáns vörösáfonya-lekvárral. Garantáltan mindenki elégedetten dől majd hátra. Egy szép ünnepi terítő, pár gyertya, és máris kész a tökéletes karácsonyi hangulat! Persze egy sima hétköznap is megállja a helyét az asztalon. :)
Ha bejön ez a szaftos, ragacsos vonal, mutatunk még néhány receptet, amit érdemes kipróbálni a hideg napokon:
Ragacsos karácsonyi csirkecomb
Ha tetszett a sörös-mézes sült sertéscomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



