Sertéshúsos ételek

Sörös-mézessültsertéscomb

Sörös-mézes sült sertéscomb
soros-mezes-sult-sertescomb-

Hozzávalók
2 ek
méz
2 ek
mustár
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
szójaszósz
1 tk
őrölt bors
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
3 ek
olaj
1.2 kg
sertéscomb
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
250 ml
barna sör

Elkészítés
  1. A mézet összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a borssal, a fűszerpaprikával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajat is, hogy kissé lazább állagú pácot kapjunk.

  2. A combot alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd lefedve, hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pihentetjük.

  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsibe beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és ezekre helyezzük a bepácolt combot. Aláöntjük a barna sört, lefedjük alufóliával, és 1,5 órán át sütjük, közben időnként meglocsoljuk a sörös szafttal.

  4. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200°C-ra emeljük, és további 25–30 percig sütjük, amíg a hús teteje szép aranybarnára karamellizálódik, a méz és a sör pedig ragacsos mázzá sűrűsödik rajta.

  5. A sütés végén a húst 10 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk a sörös-mézes pecsenyelével és a sült zöldségekkel.

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazán karakteres, mégis otthonos sültre vágysz, ez a sörös-mézes sertéscomb telitalálat: karamellizált kéreg, szaftos belső és ellenállhatatlan illatok a sütőből.

Karácsonykor sokan a klasszikus ízekre vágynak, de mégis valami különlegeset tennének az ünnepi asztalra – erre tökéletes választás ez a sörös-mézes sült sertéscomb. A pácban keveredő méz, mustár és fokhagyma aromája tökéletes harmóniát alkot, a barna sör pedig finom, karamellás mázat varázsol a hús tetejére. Ez a recept nemcsak illatokkal tölti meg a konyhát, de igazi ünnepi élményt is nyújt a család minden tagjának. :)

Hozzávalók

4 fő részére
2 ek
méz
2 ek
mustár
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
szójaszósz
1 tk
őrölt bors
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
3 ek
olaj
1.2 kg
sertéscomb
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
250 ml
barna sör

Elkészítés

  1. A mézet összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a borssal, a fűszerpaprikával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajat is, hogy kissé lazább állagú pácot kapjunk.

  2. A combot alaposan bekenjük ezzel a keverékkel, majd lefedve, hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pihentetjük.

  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsibe beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és ezekre helyezzük a bepácolt combot. Aláöntjük a barna sört, lefedjük alufóliával, és 1,5 órán át sütjük, közben időnként meglocsoljuk a sörös szafttal.

  4. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőmérsékletét 200°C-ra emeljük, és további 25–30 percig sütjük, amíg a hús teteje szép aranybarnára karamellizálódik, a méz és a sör pedig ragacsos mázzá sűrűsödik rajta.

  5. A sütés végén a húst 10 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk a sörös-mézes pecsenyelével és a sült zöldségekkel.

soros-mezes-sult-sertescomb-2
Sörös-mézes sült sertéscomb (Fotó: Street Kitchen)

Tálalhatod még sült almával, rozmaringos krumplival vagy akár egy pikáns vörösáfonya-lekvárral. Garantáltan mindenki elégedetten dől majd hátra. Egy szép ünnepi terítő, pár gyertya, és máris kész a tökéletes karácsonyi hangulat! Persze egy sima hétköznap is megállja a helyét az asztalon. :)

Ha bejön ez a szaftos, ragacsos vonal, mutatunk még néhány receptet, amit érdemes kipróbálni a hideg napokon:

Ragacsos karácsonyi csirkecomb

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

Karácsonyi töltött csirke

Ha tetszett a sörös-mézes sült sertéscomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése