A pulykacombot megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát és a megroppantott fokhagymát.
A hagymákra tesszük a húst, melléöntjük a sört és a tetejére tesszük a rozmaringot. Ha szeretnénk, cikkekre vágott burgonyát is helyezhetünk a hús mellé.
A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük. A készültséget maghőmérővel is ellenőrizhetjük. Ebben az esetben legalább 75 fokot kell mérnünk.
A kész húst kivéve a sütőből érezhetjük a sör és a rozmaring aromáját, miközben összefut a nyál a szánkban.
A pulykacombot 10 percig pihentetjük, szeleteljük, majd a sült hagymákkal együtt tálaljuk.
Sörösrozmaringospulyka

Nincs is jobb vasárnapi ebéd annál, mint amivel alig kell foglalkozni, mégis finom lesz. A pulykacomb kimondottan szaftos, a rozmaringtól és a sörtől pedig elképesztően ízletes lesz. Csupán be kell dobni a sütőbe, és a siker garantált.
És a legjobb hír? Ha elegáns, de minimális munkával járó karácsonyi főételt keresel, a sörös rozmaringos pulyka akkor is telitalálat lehet! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A pulykacombot megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát és a megroppantott fokhagymát.
A hagymákra tesszük a húst, melléöntjük a sört és a tetejére tesszük a rozmaringot. Ha szeretnénk, cikkekre vágott burgonyát is helyezhetünk a hús mellé.
A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük. A készültséget maghőmérővel is ellenőrizhetjük. Ebben az esetben legalább 75 fokot kell mérnünk.
A kész húst kivéve a sütőből érezhetjük a sör és a rozmaring aromáját, miközben összefut a nyál a szánkban.
A pulykacombot 10 percig pihentetjük, szeleteljük, majd a sült hagymákkal együtt tálaljuk.

A sörös rozmaringos pulyka igazi komfortfogás, ami különleges, mégsem túlgondolt. Ha karácsonykor készíted el, tálalhatod sült burgonyával, párolt lilakáposztával vagy akár egy krémes zellerpürével – garantáltan mindenki repetázni fog. A sör és a rozmaring kombinációja igazi ízbomba, ami feldobja az ünnepi hangulatot is. És ami a legjobb: a maradék hidegen is isteni!
Ha karácsonyi húsos fogásokkal bővítenéd a menüt, ezek a receptek is biztos befutók lesznek az ünnepi asztalon:
Ha tetszett a sörös rozmaringos pulyka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)