Megúszós kaják

Sörösrozmaringospulyka

Sörös rozmaringos pulyka
soros-rozmaringos-pulyka

Hozzávalók
800 g
pulykacombfilé
bors
2 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 ml
sör
2 ág
rozmaring

Elkészítés
  1. A pulykacombot megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát és a megroppantott fokhagymát.

  2. A hagymákra tesszük a húst, melléöntjük a sört és a tetejére tesszük a rozmaringot. Ha szeretnénk, cikkekre vágott burgonyát is helyezhetünk a hús mellé.

  3. A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük. A készültséget maghőmérővel is ellenőrizhetjük. Ebben az esetben legalább 75 fokot kell mérnünk.

  4. A kész húst kivéve a sütőből érezhetjük a sör és a rozmaring aromáját, miközben összefut a nyál a szánkban.

  5. A pulykacombot 10 percig pihentetjük, szeleteljük, majd a sült hagymákkal együtt tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Karácsonyi receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nincs is jobb vasárnapi ebéd annál, mint amivel alig kell foglalkozni, mégis finom lesz. A pulykacomb kimondottan szaftos, a rozmaringtól és a sörtől pedig elképesztően ízletes lesz. Csupán be kell dobni a sütőbe, és a siker garantált.

És a legjobb hír? Ha elegáns, de minimális munkával járó karácsonyi főételt keresel, a sörös rozmaringos pulyka akkor is telitalálat lehet! :)

Hozzávalók

4 fő részére
800 g
pulykacombfilé
bors
2 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
500 ml
sör
2 ág
rozmaring

Elkészítés

  1. A pulykacombot megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát és a megroppantott fokhagymát.

  2. A hagymákra tesszük a húst, melléöntjük a sört és a tetejére tesszük a rozmaringot. Ha szeretnénk, cikkekre vágott burgonyát is helyezhetünk a hús mellé.

  3. A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük. A készültséget maghőmérővel is ellenőrizhetjük. Ebben az esetben legalább 75 fokot kell mérnünk.

  4. A kész húst kivéve a sütőből érezhetjük a sör és a rozmaring aromáját, miközben összefut a nyál a szánkban.

  5. A pulykacombot 10 percig pihentetjük, szeleteljük, majd a sült hagymákkal együtt tálaljuk.

soros-rozmaringos-pulyka-10
Sörös rozmaringos pulyka (Fotó: Street Kitchen)

A sörös rozmaringos pulyka igazi komfortfogás, ami különleges, mégsem túlgondolt. Ha karácsonykor készíted el, tálalhatod sült burgonyával, párolt lilakáposztával vagy akár egy krémes zellerpürével – garantáltan mindenki repetázni fog. A sör és a rozmaring kombinációja igazi ízbomba, ami feldobja az ünnepi hangulatot is. És ami a legjobb: a maradék hidegen is isteni!

Ha karácsonyi húsos fogásokkal bővítenéd a menüt, ezek a receptek is biztos befutók lesznek az ünnepi asztalon:

Almával töltött kacsa

Karácsonyi töltött csirke

Tepsiben sült hal krumplival

Ha tetszett a sörös rozmaringos pulyka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése