A kacsát alaposan megtisztítjuk az esetlegesen rajtamaradt szőrtől, illetve tokoktól. Majd alaposan besózzuk és borsozzuk kívül-belül.
A belsejét ízesítjük a majoránnával és a kakukkfűvel.
Egy keverőtálba dobáljuk a magházától megszabadított és négybe vágott almákat. Hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd jól összekeverjük.
Ezzel az almás raguval megtöltjük a belsejét, amennyire csak tudjuk, és egy tepsire helyezzük a mellével felfelé. A kacsazsírral átkenjük a kacsát, öntünk alá kb. 200 ml vizet, zsírpapírt helyezünk rá és befedjük alufóliával a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1,5-2 órára. A zsírpapírra azért van szükség, hogy az alufólia ne süljön rá a kacsa bőrére.
Ha letelt az idő, ellenőrizzük egy hústűvel, hogy szépen megpuhult-e a kacsahús. Ha igen, akkor visszatesszük a sütőbe, most már alufólia és zsírpapír nélkül, és 200 fokra felemelve a sütő hőmérsékletét, piros-ropogósra sütjük a kacsát kb. 15 perc alatt, közben néha meglocsoljuk a kisült szafttal.
A megsült kacsát combjára, szárnyára és mellére bontjuk, majd a kedvenc köretünkkel és a sült almás-hagymás keverékkel és a kisült szafttal meglocsolva, egy kevés finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 2 óra