Húsételek

Almávaltöltöttkacsa

Almával töltött kacsa

Hozzávalók
1 db
egész pecsenyekacsa
(kb. 2,2 kg-os)
só, bors
1 ek
szárított majoránna
2 tk
szárított kakukkfű
2 db
alma
(200 g/db)
1 ek
méz
1 db
narancs
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 ek
kacsazsír
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyemzöld

Elkészítés

A kacsát alaposan megtisztítjuk az esetlegesen rajtamaradt szőrtől, illetve tokoktól. Majd alaposan besózzuk és borsozzuk kívül-belül. 

A belsejét ízesítjük a majoránnával és a kakukkfűvel. 

Egy keverőtálba dobáljuk a magházától megszabadított és négybe vágott almákat. Hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd jól összekeverjük. 

Ezzel az almás raguval megtöltjük a belsejét, amennyire csak tudjuk, és egy tepsire helyezzük a mellével felfelé. A kacsazsírral átkenjük a kacsát, öntünk alá kb. 200 ml vizet, zsírpapírt helyezünk rá és befedjük alufóliával a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1,5-2 órára. A zsírpapírra azért van szükség, hogy az alufólia ne süljön rá a kacsa bőrére. 

Ha letelt az idő, ellenőrizzük egy hústűvel, hogy szépen megpuhult-e a kacsahús. Ha igen, akkor visszatesszük a sütőbe, most már alufólia és zsírpapír nélkül, és 200 fokra felemelve a sütő hőmérsékletét, piros-ropogósra sütjük a kacsát kb. 15 perc alatt, közben néha meglocsoljuk a kisült szafttal.

A megsült kacsát combjára, szárnyára és mellére bontjuk, majd a kedvenc köretünkkel és a sült almás-hagymás keverékkel és a kisült szafttal meglocsolva, egy kevés finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Almával töltött kacsa
Almával töltött kacsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 2 óra

Óriási kacsarajongó vagy, és szeretnéd megadni a módját a főzésnek? Ezek a kacsás receptek is érdekelhetnek az oldalunkról az almával töltött kacsa mellett:

Teriyaki szószos kacsa

Rozmaringos kacsaragu

Céklás kacsamell

www.streetkitchen.hu

A kacsasült nagy kedvenc nálunk, így most megmutatom nektek, hogy én miképp készítem ezt a klasszikusnak mondható töltött kacsát.

Hozzávalók

4 főre
1 db
egész pecsenyekacsa
(kb. 2,2 kg-os)
só, bors
1 ek
szárított majoránna
2 tk
szárított kakukkfű
2 db
alma
(200 g/db)
1 ek
méz
1 db
narancs
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 ek
kacsazsír
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyemzöld

A kacsát alaposan megtisztítjuk az esetlegesen rajtamaradt szőrtől, illetve tokoktól. Majd alaposan besózzuk és borsozzuk kívül-belül. 

A belsejét ízesítjük a majoránnával és a kakukkfűvel. 

Egy keverőtálba dobáljuk a magházától megszabadított és négybe vágott almákat. Hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd jól összekeverjük. 

Ezzel az almás raguval megtöltjük a belsejét, amennyire csak tudjuk, és egy tepsire helyezzük a mellével felfelé. A kacsazsírral átkenjük a kacsát, öntünk alá kb. 200 ml vizet, zsírpapírt helyezünk rá és befedjük alufóliával a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1,5-2 órára. A zsírpapírra azért van szükség, hogy az alufólia ne süljön rá a kacsa bőrére. 

Ha letelt az idő, ellenőrizzük egy hústűvel, hogy szépen megpuhult-e a kacsahús. Ha igen, akkor visszatesszük a sütőbe, most már alufólia és zsírpapír nélkül, és 200 fokra felemelve a sütő hőmérsékletét, piros-ropogósra sütjük a kacsát kb. 15 perc alatt, közben néha meglocsoljuk a kisült szafttal.

A megsült kacsát combjára, szárnyára és mellére bontjuk, majd a kedvenc köretünkkel és a sült almás-hagymás keverékkel és a kisült szafttal meglocsolva, egy kevés finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Almával töltött kacsa
Almával töltött kacsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 2 óra

Óriási kacsarajongó vagy, és szeretnéd megadni a módját a főzésnek? Ezek a kacsás receptek is érdekelhetnek az oldalunkról az almával töltött kacsa mellett:

Teriyaki szószos kacsa

Rozmaringos kacsaragu

Céklás kacsamell

Ha tetszett az almával töltött kacsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept