Húsételek

Sörpácoscsirkenyárs

Sörpácos csirkenyárs

Hozzávalók
2 dl
barnasör
50 ml
olívaolaj
50 g
méz
2 gerezd
nagy fokhagyma
1 tk
1 mk
bors
1 db
kis szerecsendió
1 kg
csirkecombfilé
2 db
kápiapaprika
1 db
póréhagyma
1 db
nagyobb cukkini

Elkészítés
[caption id="attachment_12152828" align="aligncenter" width="614"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]Először elkészítjük a pácot: a barnasört elkeverjük az olívaolajjal és a mézzel, hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A felkockázott csirkehúsokat jó alaposan beleforgatják a mázba és egy kicsit pihentetjük. A zöldségeket egységes méretűre vágjuk, a hurkapálcikákat vízbe áztatjuk, és ha ezekkel megvagyunk, összeállítjuk a nyársakat. A zöldségeket a hússal váltogatva, feltűzzük a nyársra és kevés olívaolajon, forró serpenyőben, minden oldalát jó alaposan lepirítjuk. 

www.streetkitchen.hu

A napsütés és jó idő beköszöntével a szabadban, de borongósabb napokon akár a konyhában is grillezhettek. Ehhez természetesen kitaláltunk nektek, egy frankó sörpácos nyársat, amit jól megtűzdeltünk zöldségekkel és az átlagos csirkemell helyett, most a csirkecombfilét hívtuk segítségül.

Hozzávalók

10 darabhoz
2 dl
barnasör
50 ml
olívaolaj
50 g
méz
2 gerezd
nagy fokhagyma
1 tk
1 mk
bors
1 db
kis szerecsendió
1 kg
csirkecombfilé
2 db
kápiapaprika
1 db
póréhagyma
1 db
nagyobb cukkini
[caption id="attachment_12152828" align="aligncenter" width="614"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]Először elkészítjük a pácot: a barnasört elkeverjük az olívaolajjal és a mézzel, hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A felkockázott csirkehúsokat jó alaposan beleforgatják a mázba és egy kicsit pihentetjük. A zöldségeket egységes méretűre vágjuk, a hurkapálcikákat vízbe áztatjuk, és ha ezekkel megvagyunk, összeállítjuk a nyársakat. A zöldségeket a hússal váltogatva, feltűzzük a nyársra és kevés olívaolajon, forró serpenyőben, minden oldalát jó alaposan lepirítjuk. 

Ha tetszett a Sörpácos csirkenyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept