Szendvics

Sörtésztásbundáskenyér-burger

Sörtésztás bundáskenyér-burger

Hozzávalók
4 szelet
bacon
2 szelet
nagyobb, vagy 4 szelet kisebb kenyér
300 g
darált marhahús
só, bors
A sörtésztához
75 g
liszt
75 g
rizsliszt
0.5 csomag
sütőpor
150 - 200 ml
világos sör
olaj sütéshez
A sajtkrémhez
50 g
tömb cheddar
50 g
krémsajt
25 g
savanyított jalapeno
0.5 szál
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
A káposztasalátához
50 g
lila káposzta
50 g
jégsaláta
2 csomag
bébispenót
100 g
majonéz
15 g
juharszirup
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
0.5 db
citrom leve
(kisebb)
só, fehér bors

Elkészítés

A káposztasalátához a káposztát és a salátát vékonyan felcsíkozzuk, hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük az öntetet a majonéztől a fehér borsig. Ha szükséges, állítunk az ízeken, majd az öntetet hozzáadjuk a zöldségekhez, és alaposan átkeverjük.

A sajtkrémhez lereszeljük a cheddart, hozzáadjuk a krémsajtot, majd az apróra vágott jalapeñót és rozmaringot, valamint az átnyomott fokhagymát is.

Sörtésztás bundáskenyér-burger

A sörtészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd megmártjuk benne a kenyeret (ha csak nagyobb szelet kenyerünk van, félbevágjuk), és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Egy serpenyőben meggrillezzük a bacont, majd ugyanebben a serpenyőben a pogácsa alakúra formált marhahús mindkét oldalát megsütjük. Sütéskor a serpenyőben sózzuk, borsozzuk, a második oldalára pedig szedünk a sajtkrémből, és kicsit ráolvasztjuk.

Tálaláskor egy szelet sörtésztás bundás kenyérre halmozunk a káposztasalátából, erre jön a húspogácsa, tetején a ráolvadt sajttal, rá két szelet bacon, és még egy bundás kenyér.

www.streetkitchen.hu

A bundás kenyeret mindenki szereti, de mi lenne, ha a bunda helyett sörtészta lenne, és egy nagyobb egész részeként rögtön ki is neveznénk hambizsömlének? Fura elgondolás, de működik!

Hozzávalók

2 burgerhez
4 szelet
bacon
2 szelet
nagyobb, vagy 4 szelet kisebb kenyér
300 g
darált marhahús
só, bors
A sörtésztához
75 g
liszt
75 g
rizsliszt
0.5 csomag
sütőpor
150 - 200 ml
világos sör
olaj sütéshez
A sajtkrémhez
50 g
tömb cheddar
50 g
krémsajt
25 g
savanyított jalapeno
0.5 szál
rozmaring
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
A káposztasalátához
50 g
lila káposzta
50 g
jégsaláta
2 csomag
bébispenót
100 g
majonéz
15 g
juharszirup
1 gerezd
fokhagyma
(kisebb)
0.5 db
citrom leve
(kisebb)
só, fehér bors

A káposztasalátához a káposztát és a salátát vékonyan felcsíkozzuk, hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük az öntetet a majonéztől a fehér borsig. Ha szükséges, állítunk az ízeken, majd az öntetet hozzáadjuk a zöldségekhez, és alaposan átkeverjük.

A sajtkrémhez lereszeljük a cheddart, hozzáadjuk a krémsajtot, majd az apróra vágott jalapeñót és rozmaringot, valamint az átnyomott fokhagymát is.

Sörtésztás bundáskenyér-burger

A sörtészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd megmártjuk benne a kenyeret (ha csak nagyobb szelet kenyerünk van, félbevágjuk), és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Egy serpenyőben meggrillezzük a bacont, majd ugyanebben a serpenyőben a pogácsa alakúra formált marhahús mindkét oldalát megsütjük. Sütéskor a serpenyőben sózzuk, borsozzuk, a második oldalára pedig szedünk a sajtkrémből, és kicsit ráolvasztjuk.

Tálaláskor egy szelet sörtésztás bundás kenyérre halmozunk a káposztasalátából, erre jön a húspogácsa, tetején a ráolvadt sajttal, rá két szelet bacon, és még egy bundás kenyér.

Ha tetszett a Sörtésztás bundáskenyér-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept