Hirdetés
Bespájzolva

Sóskafőzelék buggyantott tojással

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
50 ml olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
300 g friss sóska (vagy 500 g mirelit)
200 ml tejszín
200 ml zöldségalaplé
1 tk cukor vagy méz
1 db citrom
só, bors
2 db zsemle
50 g vaj
1 kis csokor petrezselyem

A buggyantott tojáshoz

1 tk só
2 ek ecet
8 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sóskafőzelék buggyantott tojással

Legyünk őszinték, azok az emberek is két táborra oszthatók, akik egyáltalán szeretik a sóskát. Van, aki az édes változathoz ragaszkodik, mások a neutrális, savanykás íze miatt kedvelik. Ti melyik táborba tartoztok?
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 ml olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
300 g friss sóska (vagy 500 g mirelit)
200 ml tejszín
200 ml zöldségalaplé
1 tk cukor vagy méz
1 db citrom
só, bors
2 db zsemle
50 g vaj
1 kis csokor petrezselyem

A buggyantott tojáshoz

1 tk só
2 ek ecet
8 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sóskafőzelék a magyar konyha egyik megosztó étele. Ki cukorral, ki savanykásan szereti, de van, aki egyáltalán nem rajong érte. A mi változatunkba most került méz, citrom, az egészet pedig a buggyantott tojás koronázza meg.

Jól megszokott módon a a hagymát és fokhagymát az olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sóskát, amit fedő alatt hagyunk, hogy a hő hatására összeessen. Ezt követően felöntjük a tejszínnel és a zöldségalaplével, cukorral, ízlés szerint citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

A keverékhez adjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, és az egészet összeturmixoljuk a vajjal és a petrezselyem felével. Szokatlan lehet, de mind a színén, mind az ízének frissítésén segít.

A buggyantott tojásokhoz a sóval és az ecettel felforraljuk a vizet, majd visszavesszük a lángot, hogy a víz éppen csak gyöngyözve forrjon. Ekkor egy öblös merőkanalat teszünk bele, és a tojásokat először egy bögrébe ütjük, amiből beleöntjük a vízbe – egyenesen a merőkanálba. Így mindegyik ugyanolyan lesz. Darabonként 5-6 percet főzzük, majd kivesszük a vízből, nehogy túlkészüljenek.

sóskafőzelék buggyantott tojás
Sóskafőzelék buggyantott tojással

Tálaláskor a maradék petrezselymet összeaprítjuk, a citrom héját lereszeljük, és ezekkel megszórva szervírozzuk az egészséges finomságot.

Ha tetszett a sóskafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások