Tészták

SpagettiAlfredo

Spagetti Alfredo

Hozzávalók
30 g
vaj
250 g
spagetti
3 gerezd
fokhagyma
160 ml
főzőtejszín
őrölt bors
120 g
parmezán
0.25 db
szerecsendió
0.25 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A spagetti Alfredo első lépéseként egy lábasban vizet forralunk, alaposan megsózzuk, és al dentére főzzük benne a tésztát. A főzővizet megtartjuk, hiszen kerül a szószunkba belőle. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd mehet bele a reszelt fokhagyma, amit lepirítunk. Ezután rakunk hozzá 1-2 merőkanállal a főzővízből, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a főzőtejszínt. Közepes lángon elkezdjük összeforralni, közben pedig sózzuk és borsozzuk. 

A parmezánt fokozatosan reszeljük bele a szószunkba, és egy keveset hagyunk belőle a tálaláshoz. Mikor a parmezán elolvadt, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, átforgatjuk a szószban alaposan és 1-2 perc után jöhet is a tálalás. A kitálalt adagokra reszelünk egy kevés szerecsendiót és parmezánt, majd megszórjuk friss aprított petrezselyemmel. Töltünk mellé egy pohár fehérbort, és indulhat is a romantikus vacsora.

spagetti-alfredo
Spagetti Alfredo (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Sose unjuk meg a spagettit, úgyhogy jöjjön még pár:

Egylábasos csirkés tészta

Taco spagetti

Tejszínes-sonkás spagetti

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy megúszós, de villantós randikaját keresel, akkor nem is kell messzebb menned. Elhoztam nektek az én változatomat az olaszok híres Alfredo szószos tésztájáról mintázva. Ebben a receptben fettucini helyett spagettivel készül, a szószba pedig kerül extra tejszín, fokhagyma, és a végén megküldjük szerecsendióval és friss petrezselyemmel is. Tökéletes randikaja, hiszen nagyon ízes a parmezántól, a tészta mindig jó választás, és nagyon jól passzol a száraz fehérborokhoz, szóval már az italon sem kell gondolkoznod – szívesen! Ezzel leveszel bárkit a lábáról!

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
250 g
spagetti
3 gerezd
fokhagyma
160 ml
főzőtejszín
őrölt bors
120 g
parmezán
0.25 db
szerecsendió
0.25 csokor
friss petrezselyem

A spagetti Alfredo első lépéseként egy lábasban vizet forralunk, alaposan megsózzuk, és al dentére főzzük benne a tésztát. A főzővizet megtartjuk, hiszen kerül a szószunkba belőle. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd mehet bele a reszelt fokhagyma, amit lepirítunk. Ezután rakunk hozzá 1-2 merőkanállal a főzővízből, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a főzőtejszínt. Közepes lángon elkezdjük összeforralni, közben pedig sózzuk és borsozzuk. 

A parmezánt fokozatosan reszeljük bele a szószunkba, és egy keveset hagyunk belőle a tálaláshoz. Mikor a parmezán elolvadt, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, átforgatjuk a szószban alaposan és 1-2 perc után jöhet is a tálalás. A kitálalt adagokra reszelünk egy kevés szerecsendiót és parmezánt, majd megszórjuk friss aprított petrezselyemmel. Töltünk mellé egy pohár fehérbort, és indulhat is a romantikus vacsora.

spagetti-alfredo
Spagetti Alfredo (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Sose unjuk meg a spagettit, úgyhogy jöjjön még pár:

Egylábasos csirkés tészta

Taco spagetti

Tejszínes-sonkás spagetti

Ha tetszett a Spagetti Alfredo receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept