A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 160 g spagetti
- só
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma (150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g főtt sonka
- 200 ml passata
- 1 tk oregánó
- 100 ml cukrozatlan habtejszín
- 20 g vaj
- őrölt bors
- 200 g trappista
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 160 g spagetti
- só
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma (150 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g főtt sonka
- 200 ml passata
- 1 tk oregánó
- 100 ml cukrozatlan habtejszín
- 20 g vaj
- őrölt bors
- 200 g trappista
A tejszínes-sonkás spagettihez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben megfőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepes lángon megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kb. 1×1 cm-es kockákra vágott sonkát, és 1-2 perc alatt lepirítjuk ezt is.
Felöntjük a passatával, ízesítjük oregánóval, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Sózzuk, de csak óvatosan, mert a sonka alapból elég sós, és borsozzuk. A leszűrt tésztával összeforgatjuk a ragut, tányérba szedjük, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a a tejszínes-sonkás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!