Olasz kaják

Spaghettiallaputtanesca

Spaghetti alla puttanesca

Hozzávalók
200 g
spagetti
200 g
spagetti
bors
bors
5 ek
extraszűz olívaolaj
5 ek
extraszűz olívaolaj
4 db
szardellafilé
4 db
szardellafilé
10 g
kapribogyó
10 g
kapribogyó
50 g
fekete olívabogyó
50 g
fekete olívabogyó
50 g
zöld olívabogyó
50 g
zöld olívabogyó
2 gerezd
fokhagyma
2 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
chilipor
0.5 tk
chilipor
400 g
passata
400 g
passata
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz

Elkészítés
  1. A tésztát bő, sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni.

  2. Miközben a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk és hozzáadjuk a szardellát.

  3. Ha a szardella szétesett, a serpenyőbe tesszük a kapribogyót, a kétféle felkarikázott olívabogyót és az egész fokhagymagerezdeket. 2 percig pirítjuk, majd borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport.

  4. Átmozgatjuk a serpenyő tartalmát és felöntjük a passatával. 3 percig főzzük, majd belekeverjük a finomra aprított petrezselymet is. 

  5. Amikor a tészta már nem kemény, de még nem is al dente, csipesszel vagy szűrőkanállal kihalásszuk a főzővízből és a mártáshoz adjuk fél merőkanál tésztafőzővízzel együtt. A szószban al dentére, azaz fogkeményre főzzük a tésztát, majd forrón tálaljuk.

  6. Aprított petrezselyemmel díszítjük a tetejét. 

www.streetkitchen.hu

A nem túl hízelgő nevű rosszlányok tésztáját mi jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki bírja a pikáns pastákat. Ráadásul negyedóra alatt megvan az egész tokkal-vonóval!

Ha gyorsan szeretnél egy karakteres, mediterrán ízvilágú tésztát készíteni, a Spaghetti alla puttanesca tökéletes választás! Ez a pikáns olasz klasszikus mindössze 15 perc alatt elkészül, és garantáltan feldobja a napodat.

Hozzávalók

2 főre
200 g
spagetti
200 g
spagetti
bors
bors
5 ek
extraszűz olívaolaj
5 ek
extraszűz olívaolaj
4 db
szardellafilé
4 db
szardellafilé
10 g
kapribogyó
10 g
kapribogyó
50 g
fekete olívabogyó
50 g
fekete olívabogyó
50 g
zöld olívabogyó
50 g
zöld olívabogyó
2 gerezd
fokhagyma
2 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
chilipor
0.5 tk
chilipor
400 g
passata
400 g
passata
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni.

  2. Miközben a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk és hozzáadjuk a szardellát.

  3. Ha a szardella szétesett, a serpenyőbe tesszük a kapribogyót, a kétféle felkarikázott olívabogyót és az egész fokhagymagerezdeket. 2 percig pirítjuk, majd borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport.

  4. Átmozgatjuk a serpenyő tartalmát és felöntjük a passatával. 3 percig főzzük, majd belekeverjük a finomra aprított petrezselymet is. 

  5. Amikor a tészta már nem kemény, de még nem is al dente, csipesszel vagy szűrőkanállal kihalásszuk a főzővízből és a mártáshoz adjuk fél merőkanál tésztafőzővízzel együtt. A szószban al dentére, azaz fogkeményre főzzük a tésztát, majd forrón tálaljuk.

  6. Aprított petrezselyemmel díszítjük a tetejét. 

Ha tetszett a Spaghetti alla puttanesca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept