Egyserpenyős kaják

Spárgás-citromosgnocchi

Spárgás-citromos gnocchi

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
10 szál
fehér spárga
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
1 db
citrom héja és leve
só, bors
200 g
gnocchi
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A spárgás-citromos gnocchi első lépéseként előkészítjük a spárgát. A spárga fás részeit el kell távolítani, ezek a hajtással ellenkező végén találhatók. Mivel a spárga „okos” növény, a legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen eltörjük: megfogjuk a spárgát a hajtástól pár cm-rel beljebb és a másik vége tövénél, meghajlítjuk, és pont ott fog eltörni, ahol a fás rész van. Ezeket sem kell kidobni, mert alaplébe, mártásba még kiváló ízfokozóként tudjuk használni. 

A fás résztől megszabadított spárgát zöldségpucolóval óvatosan megtisztítjuk. Ezután az ép sípokat óvatosan megmossuk és 1,5 cm-es darabokra vágjuk, hogy könnyen fogyasztható legyen. 

Egy serpenyőben, olajon megfuttatjuk a szeletelt fokhagymát, rádobjuk a spárgát, és felöntjük a tejszínnel és a vízzel. 4-5 percig főzzük, hogy kissé megpuhuljon, majd mehet hozzá a citrom leve, illetve a só és a bors is. Beledobjuk a gnocchit, 2-3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Frissítésként még egy kis reszelt citromhéjjal díszítjük a ragut.

spargas-citromos-gnocchi
Spárgás-citromos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Zöld spárga és fehér spárga – mindkettőt szeretjük!:

Epres spárgasaláta grillezett pitával

Currys spárgakrémleves

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

www.streetkitchen.hu

A spárgaszezon érkeztével mi is lehetne kézenfekvőbb dolog, mint egy serpenyős egytálételt összedobni pillanatok alatt?! És valóban egy serpenyőben össze lehet állítani az egészet, így aki gyűlöli a mosogatást, annak igazán jól jöhet most ez a recept. Ha valaki hiányolná belőle a húst, nyugodtan piríthat alá egy kis bacont, sonkát, vagy csak a tetejére tehet pár hajszálvékony szelet pármai sonkát.

Hozzávalók

2 főre
200 ml
habtejszín
10 szál
fehér spárga
2 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
1 db
citrom héja és leve
só, bors
200 g
gnocchi
1 csokor
petrezselyem

A spárgás-citromos gnocchi első lépéseként előkészítjük a spárgát. A spárga fás részeit el kell távolítani, ezek a hajtással ellenkező végén találhatók. Mivel a spárga „okos” növény, a legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen eltörjük: megfogjuk a spárgát a hajtástól pár cm-rel beljebb és a másik vége tövénél, meghajlítjuk, és pont ott fog eltörni, ahol a fás rész van. Ezeket sem kell kidobni, mert alaplébe, mártásba még kiváló ízfokozóként tudjuk használni. 

A fás résztől megszabadított spárgát zöldségpucolóval óvatosan megtisztítjuk. Ezután az ép sípokat óvatosan megmossuk és 1,5 cm-es darabokra vágjuk, hogy könnyen fogyasztható legyen. 

Egy serpenyőben, olajon megfuttatjuk a szeletelt fokhagymát, rádobjuk a spárgát, és felöntjük a tejszínnel és a vízzel. 4-5 percig főzzük, hogy kissé megpuhuljon, majd mehet hozzá a citrom leve, illetve a só és a bors is. Beledobjuk a gnocchit, 2-3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Frissítésként még egy kis reszelt citromhéjjal díszítjük a ragut.

spargas-citromos-gnocchi
Spárgás-citromos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Zöld spárga és fehér spárga – mindkettőt szeretjük!:

Epres spárgasaláta grillezett pitával

Currys spárgakrémleves

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

Ha tetszett a Spárgás-citromos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept