Tészták

Gnocchiallasorrentina

Gnocchi alla sorrentina

Hozzávalók
6 ek
olívaolaj
6 gerezd
fokhagyma
500 g
passata
só, bors
400 g
bolti gnocchi
0.5 csokor
bazsalikom
2 csomag
vizes mozzarella
(120 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A gnocchi alla sorrentina első lépéseként egy sütőbe is rakható serpenyőt közepes hőfokra melegítünk, beleöntjük az olajat és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát. Rázúdítjuk a passatát és most már alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben sózzuk és borsozzuk. 

A gnocchit sós, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrve a paradicsommártáshoz adjuk. Beleaprítjuk a bazsalikomleveleket, rácsipkedjük a mozzarellát a tetejére, hogy mindenhova jusson, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. Miután elkészült, tányérokba szedjük és már falhatjuk is. 

Gnocchi sorrentina recept mozzarellával
Gnocchi alla sorrentina (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 10 perc 

A gnocchi egy remek alapanyag, amiből mindig érdemes tartani otthon egy csomaggal, hiszen villámgyorsan mennyei finom fogásokat lehet készíteni belőle. Ha a gnocchi sorrentina tetszett, ezeket is próbáljátok ki:

Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi

Ázsiai pirított gnocchi

Megúszós gnocchi and cheese

Olaszos csirkeragu gnocchival

www.streetkitchen.hu

Nem kell hozzá semmi extra alapanyag, sem hatalmas főzőtudomány, és már jöhet is a dolce vita életérzés. Tudnak ezek az olaszok valamit! :)

Hozzávalók

4 főre
6 ek
olívaolaj
6 gerezd
fokhagyma
500 g
passata
só, bors
400 g
bolti gnocchi
0.5 csokor
bazsalikom
2 csomag
vizes mozzarella
(120 g-os kiszerelés)

A gnocchi alla sorrentina első lépéseként egy sütőbe is rakható serpenyőt közepes hőfokra melegítünk, beleöntjük az olajat és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát. Rázúdítjuk a passatát és most már alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben sózzuk és borsozzuk. 

A gnocchit sós, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrve a paradicsommártáshoz adjuk. Beleaprítjuk a bazsalikomleveleket, rácsipkedjük a mozzarellát a tetejére, hogy mindenhova jusson, és 230 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. Miután elkészült, tányérokba szedjük és már falhatjuk is. 

Gnocchi sorrentina recept mozzarellával
Gnocchi alla sorrentina (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 10 perc 

A gnocchi egy remek alapanyag, amiből mindig érdemes tartani otthon egy csomaggal, hiszen villámgyorsan mennyei finom fogásokat lehet készíteni belőle. Ha a gnocchi sorrentina tetszett, ezeket is próbáljátok ki:

Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi

Ázsiai pirított gnocchi

Megúszós gnocchi and cheese

Olaszos csirkeragu gnocchival

Ha tetszett a Gnocchi alla sorrentina receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept