A legjobb reggelik

Spenótos-camembertkrémesszendvics

Spenótos-camembert krémes szendvics

Hozzávalók
A szendvics összeállításához
A spenótos krémhez
20 g
liszt
2 dl
szobahőmérsékletű tej
10 dkg
lágy camembert, héj nélkül
só, bors, szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót vagy zsenge spenót
2 db
tojás
1 mk
ecet
2 szelet
kenyér
6 db
vékony szelet camembert sajt
2 szelet
fekete-erdei füstölt sonka (vagy más jóféle sonka)
20 g
vaj

Elkészítés

img_7629.jpg

A spenótos-camembert krémes szendvics alapjához gyorsan besamellt készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és csak addig pirítjuk, amíg még pont nem kezd színt kapni. Több részletben hozzáadjuk a tejet és beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekanalazzuk egy camembert sajt belsejét (a héját nem rakjuk bele a mártásba) és addig kevergetjük, míg a sajt szépen beleolvad a mártásba. A még forró mártásba beleszórjuk a spenótot és addig kevergetjük, míg az a hő hatására összeesik. Félretesszük, és megcsináljuk a buggyantott tojást:

Egy lábasban vizet forralunk úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Adunk hozzá egy kevés sót és egy kávéskanálnyi ecetet. A lábasban egy kanállal örvényt képzünk és egy tojást finoman pontosan az örvény közepébe csusszantunk. Három perc után óvatosan kiemeljük és megfőzzük a következő tojást is. Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket lepirítjuk, rápakoljuk a spenótos-camembertes krémet, ráhelyezzük a vékony szelet camembert sajtot és a sonkát és a sóval-borssal ízesített buggyantott tojást. Kész is a spenótos-camembert krémes szendvics!

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnéd egy kicsit felturbózni a reggelidet, vagy a vacsorádat vagy igazából ha megéhezel délután, akkor is remek választás ez a szendvics. Próbáljátok ki! ;)

Hozzávalók

2 személyre
A szendvics összeállításához
A spenótos krémhez
20 g
liszt
2 dl
szobahőmérsékletű tej
10 dkg
lágy camembert, héj nélkül
só, bors, szerecsendió
1 gerezd
fokhagyma
100 g
bébispenót vagy zsenge spenót
2 db
tojás
1 mk
ecet
2 szelet
kenyér
6 db
vékony szelet camembert sajt
2 szelet
fekete-erdei füstölt sonka (vagy más jóféle sonka)
20 g
vaj

img_7629.jpg

A spenótos-camembert krémes szendvics alapjához gyorsan besamellt készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és csak addig pirítjuk, amíg még pont nem kezd színt kapni. Több részletben hozzáadjuk a tejet és beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekanalazzuk egy camembert sajt belsejét (a héját nem rakjuk bele a mártásba) és addig kevergetjük, míg a sajt szépen beleolvad a mártásba. A még forró mártásba beleszórjuk a spenótot és addig kevergetjük, míg az a hő hatására összeesik. Félretesszük, és megcsináljuk a buggyantott tojást:

Egy lábasban vizet forralunk úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Adunk hozzá egy kevés sót és egy kávéskanálnyi ecetet. A lábasban egy kanállal örvényt képzünk és egy tojást finoman pontosan az örvény közepébe csusszantunk. Három perc után óvatosan kiemeljük és megfőzzük a következő tojást is. Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket lepirítjuk, rápakoljuk a spenótos-camembertes krémet, ráhelyezzük a vékony szelet camembert sajtot és a sonkát és a sóval-borssal ízesített buggyantott tojást. Kész is a spenótos-camembert krémes szendvics!

Ha tetszett a Spenótos-camembert krémes szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept