Tészták

Spenótoseggyolkravioliparadicsomszószban

Spenótos eggyolk ravioli paradicsomszószban

Hozzávalók
A tésztához
300 g
00-s liszt
2 db
egész tojás
3 db
tojássárgája
1 nagy csipet
1 tk
olívaolaj
A töltelékhez
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
só, bors
0.25 db
szerecsendió
250 g
ricotta
1 db
egész tojás
20 g
parmezán
1 ek
búzadara
12 db
tojássárgája
A mártáshoz
2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 - 200 ml
tésztafőző víz
400 g
darabolt paradicsom
0.5 csokor
friss bazsalikom
só, bors
A tálaláshoz
80 g
parmezán
pár levél bazsalikom
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet a gyúródeszkára borítjuk, és egy kis krátert formázunk a közepébe. Beleütjük a tojássárgákat és az egész tojásokat, felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajat, és fokozatosan elkezdjük hozzákeverni a lisztet. Ha nagyjából összeállt, elkezdjük összegyúrni: előbb nagyjából szétmorzsoljuk, majd összedolgozzuk és 6-7 percig gyúrjuk, hogy szép egyenletes legyen a felülete. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

A töltelékhez az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rárakjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, majd ha összeesett és elpárolgott róla a víz, kiszedjük, hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk. A tojássárgák kivételével összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd hagyjuk állni 15 percet a hűtőben. Ezután habzsákba töltjük.

spenotos-eggyolk-ravioli-2
Készül a ravioli (Fotó: Street Kitchen)

A tésztát 4 részre osztjuk (amivel éppen nem dolgozunk, azt a fóliában hagyjuk), a negyedeket kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kb. 10 cm átmérőjű tálalógyűrűvel kiszaggatjuk az alapot. A közepére nyomunk egy gyűrűt a ricottakrémből úgy, hogy legyen egy kis pereme, ami megtartja a sárgájákat. Belerakjuk a sárgáját, bevizezzük a tészta szélét, majd kinyújtjuk a tészta másik negyedét is, lefedjük, lenyomkodjuk a széleit és kivágjuk az egészet a gyűrűvel. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a raviolikat, és bő, sós, gyöngyöző vízben főzzük meg őket, egyszerre kb. 2-3 darabot. Fontos, hogy ne legyenek sűrűn egymás mellett, hogy ne tapadjanak össze az edényben. 5 percig főzzük, majd egyből kiszedjük, mert így fog folyni a belseje. 

A spenótos eggyolk ravioli befejezése

A szószhoz az olajon megfuttatjuk a megroppantott fokhagymát, rárakjuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, felöntjük a tészta főzővizével, majd ha besűrűsödött, belerakjuk a darabolt paradicsomot és a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig főzzük. Ezzel a szósszal tálaljuk a raviolit, reszelünk még rá parmezánt, tépkedünk rá pár levél bazsalikomot és meglocsoljuk olívaolajjal.

spenotos-eggyolk-ravioli-4
Spenótos eggyolk ravioli paradicsomszószban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 120 perc

www.streetkitchen.hu

A tésztás videósorozatomat egy picit nehezebb verzióval kezdem, de ígérem, ennél csak egyszerűbbek következnek majd! Ez egy nagyon látványos tészta, ami biztosan lenyűgözi a barátokat, ha elkészítitek nekik.

Hozzávalók

12 db raviolihoz
A tésztához
300 g
00-s liszt
2 db
egész tojás
3 db
tojássárgája
1 nagy csipet
1 tk
olívaolaj
A töltelékhez
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
só, bors
0.25 db
szerecsendió
250 g
ricotta
1 db
egész tojás
20 g
parmezán
1 ek
búzadara
12 db
tojássárgája
A mártáshoz
2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 - 200 ml
tésztafőző víz
400 g
darabolt paradicsom
0.5 csokor
friss bazsalikom
só, bors
A tálaláshoz
80 g
parmezán
pár levél bazsalikom
1 ek
olívaolaj

A tésztához a lisztet a gyúródeszkára borítjuk, és egy kis krátert formázunk a közepébe. Beleütjük a tojássárgákat és az egész tojásokat, felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajat, és fokozatosan elkezdjük hozzákeverni a lisztet. Ha nagyjából összeállt, elkezdjük összegyúrni: előbb nagyjából szétmorzsoljuk, majd összedolgozzuk és 6-7 percig gyúrjuk, hogy szép egyenletes legyen a felülete. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

A töltelékhez az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rárakjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, majd ha összeesett és elpárolgott róla a víz, kiszedjük, hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk. A tojássárgák kivételével összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd hagyjuk állni 15 percet a hűtőben. Ezután habzsákba töltjük.

spenotos-eggyolk-ravioli-2
Készül a ravioli (Fotó: Street Kitchen)

A tésztát 4 részre osztjuk (amivel éppen nem dolgozunk, azt a fóliában hagyjuk), a negyedeket kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kb. 10 cm átmérőjű tálalógyűrűvel kiszaggatjuk az alapot. A közepére nyomunk egy gyűrűt a ricottakrémből úgy, hogy legyen egy kis pereme, ami megtartja a sárgájákat. Belerakjuk a sárgáját, bevizezzük a tészta szélét, majd kinyújtjuk a tészta másik negyedét is, lefedjük, lenyomkodjuk a széleit és kivágjuk az egészet a gyűrűvel. Lisztezett deszkára sorakoztatjuk a raviolikat, és bő, sós, gyöngyöző vízben főzzük meg őket, egyszerre kb. 2-3 darabot. Fontos, hogy ne legyenek sűrűn egymás mellett, hogy ne tapadjanak össze az edényben. 5 percig főzzük, majd egyből kiszedjük, mert így fog folyni a belseje. 

A spenótos eggyolk ravioli befejezése

A szószhoz az olajon megfuttatjuk a megroppantott fokhagymát, rárakjuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, felöntjük a tészta főzővizével, majd ha besűrűsödött, belerakjuk a darabolt paradicsomot és a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig főzzük. Ezzel a szósszal tálaljuk a raviolit, reszelünk még rá parmezánt, tépkedünk rá pár levél bazsalikomot és meglocsoljuk olívaolajjal.

spenotos-eggyolk-ravioli-4
Spenótos eggyolk ravioli paradicsomszószban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 120 perc

Ha tetszett a Spenótos eggyolk ravioli paradicsomszószban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept