A spenótos-kukoricás tészta mascarponéval recept első lépéseként a tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és rárakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 1 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a kiolvadt, kinyomkodott spenótot is a lecsepegtetett kukoricával együtt. Közepesen erős lángon további 2 percig pirítjuk, majd ismét egy picit megsózzuk, és hozzáadjuk a mascarponét. Amikor a mascarpone folyóssá vált (ez nagyon kevés idő), beledobjuk a raguba a vajat is. Megvárjuk, míg elolvad, majd összeforgatjuk a ragut a tésztával, és tálalunk.
Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Nincs olyan gyerek, akit ne lehetne lekenyerezni egy jó kukoricás kajával! (Vagyis lehet, hogy éppenséggel van, csak mi még nem találkoztunk ilyennel. :D) Épp ezért jó, ha akad a szülők tarsolyában pár tuti kukoricás recept, amit bármikor elő lehet kapni, és rövid időn belül már kész is a gyerekbarát ebéd vagy vacsi. A spenótos-kukoricás tészta után próbáljátok ki ezeket a kukoricás kajákat is:
Ez pont annyira tökéletes, mint amennyire gyorsan és egyszerűen összedobható. Ne izgulj, ha ránézel az órára, és azt látod, hogy 20 perc múlva itt az ebédidő. Addigra pont kész is lesz!
Hozzávalók
4 főre
A tésztához
só
280 g
fusilli tészta
A raguhoz
4 ek
étolaj
500 g
csirkemell
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
300 g
fagyasztott aprított spenót
1 konzerv
csemegekukorica
(340 g-os kiszerelés)
250 g
mascarpone
50 g
vaj
A spenótos-kukoricás tészta mascarponéval recept első lépéseként a tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és rárakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 1 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a kiolvadt, kinyomkodott spenótot is a lecsepegtetett kukoricával együtt. Közepesen erős lángon további 2 percig pirítjuk, majd ismét egy picit megsózzuk, és hozzáadjuk a mascarponét. Amikor a mascarpone folyóssá vált (ez nagyon kevés idő), beledobjuk a raguba a vajat is. Megvárjuk, míg elolvad, majd összeforgatjuk a ragut a tésztával, és tálalunk.
Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Nincs olyan gyerek, akit ne lehetne lekenyerezni egy jó kukoricás kajával! (Vagyis lehet, hogy éppenséggel van, csak mi még nem találkoztunk ilyennel. :D) Épp ezért jó, ha akad a szülők tarsolyában pár tuti kukoricás recept, amit bármikor elő lehet kapni, és rövid időn belül már kész is a gyerekbarát ebéd vagy vacsi. A spenótos-kukoricás tészta után próbáljátok ki ezeket a kukoricás kajákat is:
Ha tetszett a Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!