A spenótos palacsinta első lépéseként a tészta hozzávalóit a kókuszolaj kivételével egy turmixgépben leturmixoljuk, majd egy palacsintasütő serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés kókuszolajon amerikai palacsintákat sütünk belőle.
A buggyantott tojáshoz a tojásokat egyesével, lassan gyöngyöző ecetes, sós vízben megfőzzük a következőképpen: egy merőkanalat helyezünk a vízbe, ebbe öntjük a feltört tojást, és 2-3 percig főzzük. A lényeg, hogy a fehérje megszilárduljon, a sárgája pedig folyós maradjon. Tálalásig jeges vízfürdőbe szedjük a tojásokat.
A tálaláshoz felolvasztjuk a vajat és fokhagymát reszelünk bele. Tálaláskor a palacsintákat lekenjük ezzel a vajjal, majd ráhelyezzük a buggyantott tojást, mellé pakoljuk a zöldségeket és meghintjük a tört borssal.

- Elkészítési idő: 30 perc