Rizottók

Spenótosrizottó

Spenótos rizottó

Hozzávalók
4 ek
olívaolaj
80 g
salottahagyma
50 g
szárzeller
4 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
800 ml
zöldségalaplé
200 g
rizottórizs
100 ml
száraz fehérbor
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
parmezán
A feltéthez
2 db
tojás
2 ek
étolaj
100 g
vaj

Elkészítés

A spenótos rizottó elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk közepes hőfokon, majd rádobjuk a finomra aprított salottahagymát és szárzellert. Alaposan lepirítjuk, aztán mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 

A spenót háromnegyedét leturmixoljuk az alaplével. A maradék spenótot hozzáadjuk a salottahagymás alaphoz, majd rászórjuk a rizottórizst is. 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a száraz fehérborral. 2 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, majd merőkanalanként adagoljuk hozzá a spenótos alaplevet. Amint a rizs felszívta az alaplevet, mindig adunk hozzá újabb egy-egy merőkanálnyi alaplevet. Így főzzük puhára a rizst végig közepes lángon, amíg az összes alaplevet felveszi.

Mikor szinte már megpuhult a rizs, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét, majd a vajat és a reszelt parmezán háromnegyedét is. 2-3 perc alatt készre főzzük a rizottót. 

A tojásokból egy serpenyőben, kevés olajon tükörtojást készítünk. A rizottót a tükörtojással, valamint a maradék frissen aprított petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Spenótos rizottó tükörtojással
Spenótos rizottó (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Rizottóból sosem elég, már csak azért sem, mert ezerféleképpen el lehet készíteni! Itt van még három csodálatos rizottó recept, amikkel nagyot villanthattok!

Sáfrányos rizottó borjúraguval

Gombás-borsós rizottó

Cukkinis rizottó

www.streetkitchen.hu

A rizottó az a kaja, amit ha egyszer tökéletesen elkészítesz, örökké benned él majd a receptje. Megunni se fogod soha, ugyanis bármilyen zöldséggel és hússal variálható. Ez a szuperzöld verzió a spenóttól lesz igazán fullos, na meg a ropogósra sült tükörtojástól a tetején!

Hozzávalók

2 főre
4 ek
olívaolaj
80 g
salottahagyma
50 g
szárzeller
4 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
800 ml
zöldségalaplé
200 g
rizottórizs
100 ml
száraz fehérbor
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
parmezán
A feltéthez
2 db
tojás
2 ek
étolaj
100 g
vaj

A spenótos rizottó elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk közepes hőfokon, majd rádobjuk a finomra aprított salottahagymát és szárzellert. Alaposan lepirítjuk, aztán mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 

A spenót háromnegyedét leturmixoljuk az alaplével. A maradék spenótot hozzáadjuk a salottahagymás alaphoz, majd rászórjuk a rizottórizst is. 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a száraz fehérborral. 2 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, majd merőkanalanként adagoljuk hozzá a spenótos alaplevet. Amint a rizs felszívta az alaplevet, mindig adunk hozzá újabb egy-egy merőkanálnyi alaplevet. Így főzzük puhára a rizst végig közepes lángon, amíg az összes alaplevet felveszi.

Mikor szinte már megpuhult a rizs, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az aprított petrezselyem háromnegyedét, majd a vajat és a reszelt parmezán háromnegyedét is. 2-3 perc alatt készre főzzük a rizottót. 

A tojásokból egy serpenyőben, kevés olajon tükörtojást készítünk. A rizottót a tükörtojással, valamint a maradék frissen aprított petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Spenótos rizottó tükörtojással
Spenótos rizottó (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Rizottóból sosem elég, már csak azért sem, mert ezerféleképpen el lehet készíteni! Itt van még három csodálatos rizottó recept, amikkel nagyot villanthattok!

Sáfrányos rizottó borjúraguval

Gombás-borsós rizottó

Cukkinis rizottó

Ha tetszett a Spenótos rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept