Egytepsis kaják

Sültcsirkecombnyárizöldségekkel

Sült csirkecomb nyári zöldségekkel

Hozzávalók
330 g
cukkini
230 g
padlizsán
1 fej
lila hagyma
(150 g/fej)
260 g
sárga kaliforniai paprika
120 g
póréhagyma
4 gerezd
fokhagyma
250 g
koktélparadicsom
5 ek
étolaj
só, bors
4 db
egész csirkecomb
200 ml
víz

Elkészítés

A sült csirkecomb nyári zöldségekkel igazán fullos falattá válik. A recept elkészítésének első lépéseként a cukkinit és a padlizsánt nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, mintha egy ceruzát ki szeretnénk hegyezni: minden egyes vágás után fordítunk rajtuk 45 fokot. A lila hagymát cikkekre, a kaliforniai paprikát nagyobb, 5 cm-es rusztikus darabokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és mindet egy tepisbe tesszük a fokhagymagerezdekkel és a koktélparadicsommal együtt. 

A zöldségeket meglocsoljuk az olaj ⅔ részével, sózzuk, borsozzuk, a combokat szintén beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk és a zöldségágyra helyezzük. Aláöntjük a megadott vízmennyiséget, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt felfűtjük 200 fokra, és visszatesszük a tepsit további 15 percre, majd grillfokozatra kapcsolunk és kb. 5 perc alatt készre sütjük a combokat.

sult-csirkecomb-nyari-zoldsegekkel
Sült csirkecomb nyári zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

www.streetkitchen.hu

Ezeket a „mindent csak bedobálok egy tepsibe és megsütöm” dolgokat nagyon csípem. Minimális ráfordítással szuper dolgok tudnak kisülni belőle. A rengeteg nyári zöldség pedig pont ideális ehhez a recepthez.

Hozzávalók

4 főre
330 g
cukkini
230 g
padlizsán
1 fej
lila hagyma
(150 g/fej)
260 g
sárga kaliforniai paprika
120 g
póréhagyma
4 gerezd
fokhagyma
250 g
koktélparadicsom
5 ek
étolaj
só, bors
4 db
egész csirkecomb
200 ml
víz

A sült csirkecomb nyári zöldségekkel igazán fullos falattá válik. A recept elkészítésének első lépéseként a cukkinit és a padlizsánt nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, mintha egy ceruzát ki szeretnénk hegyezni: minden egyes vágás után fordítunk rajtuk 45 fokot. A lila hagymát cikkekre, a kaliforniai paprikát nagyobb, 5 cm-es rusztikus darabokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és mindet egy tepisbe tesszük a fokhagymagerezdekkel és a koktélparadicsommal együtt. 

A zöldségeket meglocsoljuk az olaj ⅔ részével, sózzuk, borsozzuk, a combokat szintén beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk és a zöldségágyra helyezzük. Aláöntjük a megadott vízmennyiséget, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt felfűtjük 200 fokra, és visszatesszük a tepsit további 15 percre, majd grillfokozatra kapcsolunk és kb. 5 perc alatt készre sütjük a combokat.

sult-csirkecomb-nyari-zoldsegekkel
Sült csirkecomb nyári zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett a Sült csirkecomb nyári zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept