A tökéletes sült fokhagyma elkészítése nem túl bonyolult, és ha egyszer kipróbáljátok, tuti rá fogtok kattanni. Első lépésként a fokhagymafejek tetejét levágjuk úgy, hogy kilátszódjanak belőle a gerezdek. Letépünk egy alufóliadarabot, ráhelyezzük a fokhagymafejet, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
Alaposan becsomagoljuk a fóliába, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe dobjuk. 40-45 perc alatt tökéletesre sülnek a kis fokhagymáink, és már indulhat is a vámpírűző parti! :D
Sült fokhagyma (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 45 perc
A fokhagymát akár csodaszernek is hívhatnánk, hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetre, nem hiába jelenik meg gyakran a népi gyógymódokban és praktikákban. Garantáljuk, hogy a baktériumok mellett a vámpírok is el fognak kerülni egy jó adag fokhagyma elfogyasztása után. Nemcsak sütve, hanem ecetben vagy mézben eltéve is remekül fel lehet használni:
Ez a sült fokhagyma szuper lehet kenyérre, lángosra, tésztaételekbe, sőt igazából bármibe, amibe fokhagymát raknál! :D Szóval tényleg mindenbe is passzol! Ha egyszer kipróbálod, akkor tuti a kedvenceddé fog válni azon nyomban! :)
Hozzávalók
4 fokhagymafejhez
4 fej
fokhagyma
20 ml
olívaolaj
só, bors
A tökéletes sült fokhagyma elkészítése nem túl bonyolult, és ha egyszer kipróbáljátok, tuti rá fogtok kattanni. Első lépésként a fokhagymafejek tetejét levágjuk úgy, hogy kilátszódjanak belőle a gerezdek. Letépünk egy alufóliadarabot, ráhelyezzük a fokhagymafejet, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
Alaposan becsomagoljuk a fóliába, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe dobjuk. 40-45 perc alatt tökéletesre sülnek a kis fokhagymáink, és már indulhat is a vámpírűző parti! :D
Sült fokhagyma (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 45 perc
A fokhagymát akár csodaszernek is hívhatnánk, hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetre, nem hiába jelenik meg gyakran a népi gyógymódokban és praktikákban. Garantáljuk, hogy a baktériumok mellett a vámpírok is el fognak kerülni egy jó adag fokhagyma elfogyasztása után. Nemcsak sütve, hanem ecetben vagy mézben eltéve is remekül fel lehet használni:
Ha tetszett a tökéletes sült fokhagyma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!