A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 ml víz
- 130 ml 10%-os ecet
- 65 g kristálycukor
- 1 ½ tk só
- 1 db chilipaprika
- 700 g fokhagyma (pucolva)
- 1 tk nátrium-benzoát
- 1 mk mustármag
8-10 darab lángos tetejére
- 200 g trappista sajt
- 400 g tejföl
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 500 ml víz
- 130 ml 10%-os ecet
- 65 g kristálycukor
- 1 ½ tk só
- 1 db chilipaprika
- 700 g fokhagyma (pucolva)
- 1 tk nátrium-benzoát
- 1 mk mustármag
8-10 darab lángos tetejére
- 200 g trappista sajt
- 400 g tejföl
Vizet forralunk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a sót. Az üveget csírátlanítjuk, beletesszük a karikára vágott chilipaprikát, a fokhagymát, a nátrium-benzoátot, a mustármagot, és színültig töltjük az ecetes lével. Lezárjuk, fejre állítjuk és kidunsztoljuk, vagyis valami textilanyagba bugyoláljuk, és hagyjuk lassan kihűlni. Kb. 3 hét múlva fogyaszthatjuk.
Akár magában is jó, de a legjobb bizony egy sajtos-tejfölös lángoson! Ehhez elkészítjük a legtutibb lángosreceptet, kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá az ecetes fokhagymából, és utána mehet rá a reszelt sajt is.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Pihentetési idő: 3 hét
Ha tetszett az ecetes fokhagyma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A savanyúságokkal kapcsolatban téged is elfog a nosztalgia érzése? Legtöbben szinte biztos, hogy a nagyszüleink kamrájában láttunk ilyesmit először, vagy éppen akkor, amikor mamánk készítette őket. Ha benned is felsejlenek ezek az emlékképek, akkor az ecetes fokhagymán túl próbáld ki a többi hasonló receptünket is!
Kovászos uborka, ahogy azt kell