A tetszőlegesen felvágott fügéket egy sütőformába helyezzük, mellé kanalazzuk a mascarponét, megszórjuk egy kevés pisztáciával, megcsorgatjuk a juharsziruppal, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon szeretek desszertekbe olyan, látszólag oda nem illő alapanyagokat belecsempészni, mint az olívaolaj, füst, zöldségek vagy zöld fűszerek. Lehet, hogy elsőre furának tűnik, de mindenképpen érdemes kísérletezgetni velük, mert nagyon jó dolgok sülhetnek ki belőlük - most például ez a bazsalikomos sült füge!
Hozzávalók
2 - 4 főre
4 - 5 db
füge
4 - 5 ek
mascarpone
1 marék
aprított pisztácia
pár levél bazsalikom
1 - 2 ek
juharszirup
A tetszőlegesen felvágott fügéket egy sütőformába helyezzük, mellé kanalazzuk a mascarponét, megszórjuk egy kevés pisztáciával, megcsorgatjuk a juharsziruppal, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amikor megsült, bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Sült füge pisztáciás-juharszirupos mascarponéval
Ha tetszett a Sült füge pisztáciás-juharszirupos mascarponéval, bazsalikommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!