Green kitchen

Sültharcsazöldségeskuszkusszal

Sült harcsa zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók
50 g
vaj
A tálaláshoz
A zöldséges kuszkuszhoz
200 g
sárgarépa
200 g
brokkoli
200 g
kuszkusz
400 ml
alaplé
1 gerezd
fokhagyma
150 g
zöldborsó
A halhoz
800 g
szürkeharcsa-filé
só, bors
20 ml
olaj
50 g
mustár
15 szál
snidling
2 csokor
friss petrezselyem
4 gerezd
citrom

Elkészítés

A sült harcsa zöldséges kuszkusszal elkészítéséhez először a körettel kezdünk. Egy lábasban vizet forralunk, közben a répát felvágjuk úgy, mintha ki akarnánk hegyezni, minden vágás előtt fordítunk rajta 90 fokot. A brokkolit rózsáira szedjük, és kis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk a vizet, és 2 percig főzzük benne a zöldségeket, majd leszűrjük, és jéghideg vízbe tesszük. 

A kuszkuszt egy tálba rakjuk, és leforrázzuk a dupla mennyiségű alaplével, sózzuk, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és lefedve félretesszük. A halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. 

A kuszkuszban elkeverjük a vajat, majd a zöldségeket leszűrjük, és hozzákeverjük a borsóval együtt. A halat vékonyan megkenjük a mustárral, és beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

Tányérra szedjük a zöldséges kuszkuszt, rátesszük a halat, és egy gerezd citrommal tálaljuk.

sült harcsa zöldséges kuszkusszal
Sült harcsa zöldséges kuszkusszal

Elkészítési idő: 30 perc

Még több harcsás recept:

Harcsapörkölt kapros-túros csuszával
Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával
Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Gyors, egészséges és finom. Ráadásul a fő eleme a hal, amit oly ritkán fogyasztunk. Remélem, most majd megjön hozzá a kedvetek.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
A tálaláshoz
A zöldséges kuszkuszhoz
200 g
sárgarépa
200 g
brokkoli
200 g
kuszkusz
400 ml
alaplé
1 gerezd
fokhagyma
150 g
zöldborsó
A halhoz
800 g
szürkeharcsa-filé
só, bors
20 ml
olaj
50 g
mustár
15 szál
snidling
2 csokor
friss petrezselyem
4 gerezd
citrom

A sült harcsa zöldséges kuszkusszal elkészítéséhez először a körettel kezdünk. Egy lábasban vizet forralunk, közben a répát felvágjuk úgy, mintha ki akarnánk hegyezni, minden vágás előtt fordítunk rajta 90 fokot. A brokkolit rózsáira szedjük, és kis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk a vizet, és 2 percig főzzük benne a zöldségeket, majd leszűrjük, és jéghideg vízbe tesszük. 

A kuszkuszt egy tálba rakjuk, és leforrázzuk a dupla mennyiségű alaplével, sózzuk, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és lefedve félretesszük. A halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. 

A kuszkuszban elkeverjük a vajat, majd a zöldségeket leszűrjük, és hozzákeverjük a borsóval együtt. A halat vékonyan megkenjük a mustárral, és beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

Tányérra szedjük a zöldséges kuszkuszt, rátesszük a halat, és egy gerezd citrommal tálaljuk.

sült harcsa zöldséges kuszkusszal
Sült harcsa zöldséges kuszkusszal

Elkészítési idő: 30 perc

Még több harcsás recept:

Harcsapörkölt kapros-túros csuszával
Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával
Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával

Ha tetszett a Sült harcsa zöldséges kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept