Hozzávalók
A halhoz
- 500 g harcsafilé
- 1 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve
A krumplipüréhez
- 500 g krumpli
- 50 g vaj
- 50 g reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 - 2 cm-es friss szerecsendió
A gremolatahoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk kapribogyó
- 50 g szárított paradicsom
- 1 db citrom frissen lereszelt héja
- 3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávalók
A halhoz
- 500 g harcsafilé
- 1 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve
A krumplipüréhez
- 500 g krumpli
- 50 g vaj
- 50 g reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 - 2 cm-es friss szerecsendió
A gremolatahoz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk kapribogyó
- 50 g szárított paradicsom
- 1 db citrom frissen lereszelt héja
- 3 - 4 ek olívaolaj
A hal zsíros részeit levágjuk (ha van). Sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 5-5 percig sütjük mindkét oldalán. Ha kész, egy kis citromlével meglocsoljuk.
A krumplit megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk egy krumplinyomóval. Ezután belekeverjük a krumplipüré összes többi hozzávalóját.
A gremolata hozzávalóit egy késsel alaposan apróra vágjuk és az olívaolajjal fellazítjuk. Tálalásnál rakunk egy kevés krumplipürét a tányérra, ráültetjük a halszeleteket és meglocsoljuk a gremolatával.
Ha tetszett a sült harcsafilé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!