Receptek

Sültharcsafilébazsalikomos-kapribogyósgremolátával

Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával

Hozzávalók
50 g
vaj
A halhoz
500 g
harcsafilé
1 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
A krumplipüréhez
500 g
krumpli
50 g
reszelt parmezán
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 - 2 cm-es
friss szerecsendió
A gremolatahoz
1 csokor
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
kapribogyó
50 g
szárított paradicsom
1 db
citrom frissen lereszelt héja
3 - 4 ek
olívaolaj

Elkészítés
A hal zsíros részeit levágjuk (ha van). Sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 5-5 percig sütjük mindkét oldalán. Ha kész, egy kis citromlével meglocsoljuk.A krumplit megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk egy krumplinyomóval. Ezután belekeverjük a krumplipüré összes többi hozzávalóját.
A gremolata hozzávalóit egy késsel alaposan apróra vágjuk és az olívaolajjal fellazítjuk. Tálalásnál rakunk egy kevés krumplipürét a tányérra, ráültetjük a halszeleteket és meglocsoljuk a gremolatával.
Ha tetszett a sült harcsafilé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a harcsa, pont az a kaja, amit szívesen ennék a Balaton-parton. :D Fontos, hogy próbáljunk jó minőségű halat beszerezni hozzá, mert attól lesz igazán tökéletes! :P

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
A halhoz
500 g
harcsafilé
1 ek
olívaolaj
1 db
citrom leve
A krumplipüréhez
500 g
krumpli
50 g
reszelt parmezán
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 - 2 cm-es
friss szerecsendió
A gremolatahoz
1 csokor
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
kapribogyó
50 g
szárított paradicsom
1 db
citrom frissen lereszelt héja
3 - 4 ek
olívaolaj
A hal zsíros részeit levágjuk (ha van). Sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 5-5 percig sütjük mindkét oldalán. Ha kész, egy kis citromlével meglocsoljuk.A krumplit megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk egy krumplinyomóval. Ezután belekeverjük a krumplipüré összes többi hozzávalóját.
A gremolata hozzávalóit egy késsel alaposan apróra vágjuk és az olívaolajjal fellazítjuk. Tálalásnál rakunk egy kevés krumplipürét a tányérra, ráültetjük a halszeleteket és meglocsoljuk a gremolatával.
Ha tetszett a sült harcsafilé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept