Street Kitchen

Sültlazacpaszternákoskarfiolpüréveléslilakáposztával

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Hozzávalók
100 g
vaj
A püréhez
450 - 500 g
paszternák
450 - 500 g
karfiol
100 g
krumpli
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
100 ml
főzővíz
0.5 db
citrom leve
A sült lila káposztához
450 - 500 g
lila káposzta
2
cm friss gyömbér
2 ek
olaj
2 ek
fehérborecet
só, bors
A lazachoz
1 csokor
friss petrezselyem
5 ek
panko morzsa
1 tk
fokhagymapor
só, bors
600 g
bőrös lazacfilé
2 ek
dijoni mustár

Elkészítés

A sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával elkészítéséhez a püréhez a zöldségeket 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A paszternákot felrakjuk bő, sós vízben főni. Amikor félig megpuhult, mehet bele a karfiol és a krumpli. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd leszűrjük úgy, hogy 100 ml-t megtartunk a főzővízből. A zöldségeket fűszerezzük, belerakjuk a főzővizet, a citromlevet és a vajat, és leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk.

A lila káposztát kb. 8 cikkre vágjuk. A gyömbért lereszeljük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a sóval és a borssal, majd ezzel a keverékkel lekenjük a káposztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A lazachoz egy aprítógépben lezúzzuk az apróra vágott petrezselymet a morzsával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. A lazacot tepsire rakjuk, lekenjük a mustárral, rászórjuk a morzsát, és 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A köretekkel tálaljuk.

sült lazac
Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztáva

Elkészítés: 90 perc

Még több ünnepi kaja:

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke
Kuku Paka
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel

www.streetkitchen.hu

Igazi villantós, ünnepi kaja, amit másfél óra alatt meg is tudtok csinálni. Remélem, hogy nemcsak karácsonykor fogjátok elkészíteni, hanem beillesztitek néha néha az év folyamán is.

Hozzávalók

6 főre
100 g
vaj
A püréhez
450 - 500 g
paszternák
450 - 500 g
karfiol
100 g
krumpli
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
100 ml
főzővíz
0.5 db
citrom leve
A sült lila káposztához
450 - 500 g
lila káposzta
2
cm friss gyömbér
2 ek
olaj
2 ek
fehérborecet
só, bors
A lazachoz
1 csokor
friss petrezselyem
5 ek
panko morzsa
1 tk
fokhagymapor
só, bors
600 g
bőrös lazacfilé
2 ek
dijoni mustár

A sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával elkészítéséhez a püréhez a zöldségeket 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A paszternákot felrakjuk bő, sós vízben főni. Amikor félig megpuhult, mehet bele a karfiol és a krumpli. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd leszűrjük úgy, hogy 100 ml-t megtartunk a főzővízből. A zöldségeket fűszerezzük, belerakjuk a főzővizet, a citromlevet és a vajat, és leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk.

A lila káposztát kb. 8 cikkre vágjuk. A gyömbért lereszeljük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a sóval és a borssal, majd ezzel a keverékkel lekenjük a káposztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A lazachoz egy aprítógépben lezúzzuk az apróra vágott petrezselymet a morzsával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. A lazacot tepsire rakjuk, lekenjük a mustárral, rászórjuk a morzsát, és 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A köretekkel tálaljuk.

sült lazac
Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztáva

Elkészítés: 90 perc

Még több ünnepi kaja:

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke
Kuku Paka
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel

Ha tetszett a Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept