Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 db csirkecombfilé (kb. 800 g)
só, bors
2 ek olaj
2 fej hagyma (kb. 300 g)
4 gerezd fokhagyma (kb. 80 g)
2 cm-es gyömbér (kb. 80 g)
2 db piros chili
100 g vaj
negyed tk őrölt koriandermag
fél tk őrölt kömény
1 tk Cayenne-bors
2 tk őrölt kurkuma
2 db paradicsom (kb. 350 g)
200 ml kókusztej
200 ml tejszín
1 db citrom leve
1 csokor koriander

A rizshez

300 g basmati rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kuku Paka

Nyugat-Afrika, Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia ízei azért találkoznak ebben a lágy kókuszos curryben, mert az arrafelé élők is találkozgatnak néha egymással. Fúziós csirke!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 db csirkecombfilé (kb. 800 g)
só, bors
2 ek olaj
2 fej hagyma (kb. 300 g)
4 gerezd fokhagyma (kb. 80 g)
2 cm-es gyömbér (kb. 80 g)
2 db piros chili
100 g vaj
negyed tk őrölt koriandermag
fél tk őrölt kömény
1 tk Cayenne-bors
2 tk őrölt kurkuma
2 db paradicsom (kb. 350 g)
200 ml kókusztej
200 ml tejszín
1 db citrom leve
1 csokor koriander

A rizshez

300 g basmati rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben, az olajon alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit egy késes aprítóban pépesre zúzzuk. Ha szükséges, egy kis vizet öntünk hozzá.

Egy mélyebb serpenyőt vagy wokot erős lángon hevítünk, majd beledobjuk a vajat, erre a hagymás pépet, és kevergetve pirítjuk. Mikor már barnás színt kap, beleszórjuk az őrölt fűszereket, és ezzel is 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekockázzuk a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már szétesősre pirul a paradicsom, felöntjük a kókusztejjel, és beletesszük a combokat. Lefedve 30 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével, majd 10 perc alatt készre főzzük.

Közben a rizst átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel és egy nagy csipet sóval feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, és 15 percre lefedve félretesszük.

A koriandert leveleire tépkedjük, megszórjuk vele a kész ragut, kínálhatunk mellé egy cikk citromot is, és a rizzsel tálaljuk.

kuku-paka
Kuku Paka
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pirítás: kb. 15 perc
  • Főzés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

Ha tetszett a Kuku Paka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi főfogás:

Cserépedényben sült töltött káposzta

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?