A legjobb reggelik

Sültpadlizsánosshakshuka

Sült padlizsános shakshuka

Hozzávalók
2 db
padlizsán
(kb. 700 g)
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
4 db
paradicsom
(360 g)
2 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
chilipor
őrölt bors
100 ml
víz
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 ek
barna cukor
1 db
citrom leve
4 db
tojás
A tálaláshoz
2 db
bagett
2 ek
olívaolaj
60 g
feta sajt
1 mk
frissen őrölt chilipehely

Elkészítés

A padlizsános shakshukához felkockázzuk a padlizsánokat, egy tálba dobjuk, besózzuk és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt levet eresszen. Ezt a levet leöntjük róla és papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet is. Meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 10 perc után átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön minden oldaluk.

Egy nagyobb hőálló serpenyőben (ez később a sütőbe kerül) 2 ek olívaolajat hevítünk és a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük rajta. Ezután belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomokat és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a paradicsom jó sok levet enged. 

A sült padlizsánkockákat összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, illetve a szárított fűszerekkel. Hozzádobjuk a paradicsomos alaphoz és alaposan elkeverjük. Ekkor megkóstoljuk, és ha nem elég fűszeres, az előbb használt fűszerekből rakhatunk még hozzá egy keveset. Ezután felöntjük vízzel és 5-6 percig rotyogtatjuk.

A friss fűszernövényeket durvára aprítjuk és hozzáadjuk a raguhoz, de hagyunk belőle egy keveset a tálaláshoz. Mehet hozzá egy kevés cukor és egy citrom leve, majd kis mélyedéseket csinálunk a tojásoknak. Ebbe a négy lyukba ütünk egy-egy tojást és 200 fokos sütőbe dobjuk 6-7 percre. Ennyi idő alatt szép folyós marad a tojások sárgája. 

Két bagettet hosszában és keresztben is félbevágunk, és megkenjük 2 ek olívaolajjal, majd a már forró sütőbe rakjuk 10 percre. Tálalásnál megszórjuk a shakshukát feta sajttal, a maradék friss fűszernövénnyel, egy kevés frissen őrölt chilipehellyel és mehet is a tunkolás a bagettekkel.

padlizsanos-shakshuka
Sült padlizsános shakshuka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Már ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!

Kipróbálnál a padlizsános shakshukán túl más fajtákat is? Csekkold ezeket!

A legzöldebb shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb, mint egy shakshuka, főleg ha tele van a kertből frissen szedett padlizsánnal.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
2 db
padlizsán
(kb. 700 g)
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
4 db
paradicsom
(360 g)
2 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
chilipor
őrölt bors
100 ml
víz
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 ek
barna cukor
1 db
citrom leve
4 db
tojás
A tálaláshoz
2 db
bagett
2 ek
olívaolaj
60 g
feta sajt
1 mk
frissen őrölt chilipehely

A padlizsános shakshukához felkockázzuk a padlizsánokat, egy tálba dobjuk, besózzuk és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt levet eresszen. Ezt a levet leöntjük róla és papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet is. Meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 10 perc után átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön minden oldaluk.

Egy nagyobb hőálló serpenyőben (ez később a sütőbe kerül) 2 ek olívaolajat hevítünk és a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük rajta. Ezután belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomokat és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a paradicsom jó sok levet enged. 

A sült padlizsánkockákat összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, illetve a szárított fűszerekkel. Hozzádobjuk a paradicsomos alaphoz és alaposan elkeverjük. Ekkor megkóstoljuk, és ha nem elég fűszeres, az előbb használt fűszerekből rakhatunk még hozzá egy keveset. Ezután felöntjük vízzel és 5-6 percig rotyogtatjuk.

A friss fűszernövényeket durvára aprítjuk és hozzáadjuk a raguhoz, de hagyunk belőle egy keveset a tálaláshoz. Mehet hozzá egy kevés cukor és egy citrom leve, majd kis mélyedéseket csinálunk a tojásoknak. Ebbe a négy lyukba ütünk egy-egy tojást és 200 fokos sütőbe dobjuk 6-7 percre. Ennyi idő alatt szép folyós marad a tojások sárgája. 

Két bagettet hosszában és keresztben is félbevágunk, és megkenjük 2 ek olívaolajjal, majd a már forró sütőbe rakjuk 10 percre. Tálalásnál megszórjuk a shakshukát feta sajttal, a maradék friss fűszernövénnyel, egy kevés frissen őrölt chilipehellyel és mehet is a tunkolás a bagettekkel.

padlizsanos-shakshuka
Sült padlizsános shakshuka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Már ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!

Kipróbálnál a padlizsános shakshukán túl más fajtákat is? Csekkold ezeket!

A legzöldebb shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

Ha tetszett a Sült padlizsános shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept