Halételek

Sültpisztrángháromféleképpen

Sült pisztráng háromféleképpen

Hozzávalók
A narancsos-rozmaringoshoz:
3 db
tisztított egész pisztráng
só, bors
A koriandereshez
1 kis csokor
friss koriander
2 cm-es
friss gyömbér
2 szelet
lime
A magyaroshoz
15 g
zsírszalonna
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
pirospaprika
1 db
narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
1 ág
kisebb rozmaring
1 ek
olívaolaj

Elkészítés
A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A koriandereshez a koriander szárát levágjuk és ezt beletöltjük a halba, a vékonyra szeletelt gyömbérrel és lime-mal együtt. A magyaroshoz egy késsel a halba kis mélyedéseket szúrunk és akkorára vágjuk a szalonnát, ami belefér. Egy kis szelet fokhagymát is rakunk a szalonna mellé.
A narancsoshoz a hal hasába dugjuk a felezett narancsszeletet és a rozmaring ág felét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 1 evőkanál olívaolajat pár csepp narancslével, a maradék aprított rozmaringgal és a reszelt narancshéjjal elkeverjük.
Ha megsültek a halak, kivesszük, az első verziót megszórjuk a megmaradt korianderzölddel, a másodikat egy csipet paprikával az utolsót pedig meglocsoljuk a narancsos olívaolajjal.

www.streetkitchen.hu

Karácsonykor (pedig nem csak ilyenkor kellene :/ ) esszük a legtöbb halat. Most megmutatom, hogy a sült pisztrángot is fel tudjátok dobni néhány ízesítővel, amit aztán egész évben süthettek! :D

Hozzávalók

3 darabhoz
A narancsos-rozmaringoshoz:
3 db
tisztított egész pisztráng
só, bors
A koriandereshez
1 kis csokor
friss koriander
2 cm-es
friss gyömbér
2 szelet
lime
A magyaroshoz
15 g
zsírszalonna
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
pirospaprika
1 db
narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
1 ág
kisebb rozmaring
1 ek
olívaolaj
A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A koriandereshez a koriander szárát levágjuk és ezt beletöltjük a halba, a vékonyra szeletelt gyömbérrel és lime-mal együtt. A magyaroshoz egy késsel a halba kis mélyedéseket szúrunk és akkorára vágjuk a szalonnát, ami belefér. Egy kis szelet fokhagymát is rakunk a szalonna mellé.
A narancsoshoz a hal hasába dugjuk a felezett narancsszeletet és a rozmaring ág felét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 1 evőkanál olívaolajat pár csepp narancslével, a maradék aprított rozmaringgal és a reszelt narancshéjjal elkeverjük.
Ha megsültek a halak, kivesszük, az első verziót megszórjuk a megmaradt korianderzölddel, a másodikat egy csipet paprikával az utolsót pedig meglocsoljuk a narancsos olívaolajjal.

Ha tetszett a sült pisztráng háromféleképpen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése