Street Kitchen

Sültsertésszűzgrillezettpolentával

Sült sertésszűz grillezett polentával

Hozzávalók
500 g
sertésszűz
1 ek
színes bors
1 ek
A karamellizált lilahagymához
2 ek
olaj
2
nagy fej lilahagyma
50 g
barna cukor
A szilvaszószhoz
8 db
szilva
100 ml
víz
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt gyömbér
50 ml
whiskey
2 ek
fehérborecet
100 ml
tejszín
1 csipet
A grillezett polentához
200 g
kukoricadara
1.2 l
víz
20 g
vaj
50 g
parmezán
só, bors
1 mk
őrölt rozmaring
1 tk
morzsolt kakukkfű

Elkészítés
A polentához felforraljuk a vizet, majd egy habverővel csomómentesre keverjük benne a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik. Belereszeljük a parmezánt, belevágjuk a vajat, fűszerezzük, majd további 3-5 percig kavargatjuk, amíg kellemesen sima állaga nem lesz. Tepsibe öntjük és kihűtjük.
A szilvaszószhoz a szilvát kimagozzuk, apróra vágjuk, és egy kevés vízben megpároljuk, hogy kicsit összeessen. Ráöntjük a whiskey-t, kicsit intenzívebb lángon elforraljuk, majd beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Késes aprítóba öntjük, és tetszés szerinti állagúra mixeljük.
A karamellizált lilahagymához a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon elkezdjük hőkezelni, lassabb tűzön, 8-10 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd további 5-8 percig rotyogtatjuk.A sertésszüzet só és tört színes bors keverékébe forgatjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon 10-15 perc alatt, közepes lángon meg-megforgatva megsütjük.
A kihűlt puliszkából formákat vágunk, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk. Tálalás: tányérra szedjük a grillezett polentát, mellé jöhet a felszeletelt szűz, közéjük a karamellizált hagyma, majd a húst gazdagon meglocsoljuk a szilvaszósszal.Ha tetszett a sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nemcsak étteremben lehet randizni, hanem otthon is. :) Ha nem lenne ötletetek, hogy mivel készüljetek, akkor mutatom a legtutibb randi kaját, amivel biztos, hogy hódítani fogtok.

Hozzávalók

2 főre
500 g
sertésszűz
1 ek
színes bors
1 ek
A karamellizált lilahagymához
2 ek
olaj
2
nagy fej lilahagyma
50 g
barna cukor
A szilvaszószhoz
8 db
szilva
100 ml
víz
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt gyömbér
50 ml
whiskey
2 ek
fehérborecet
100 ml
tejszín
1 csipet
A grillezett polentához
200 g
kukoricadara
1.2 l
víz
20 g
vaj
50 g
parmezán
só, bors
1 mk
őrölt rozmaring
1 tk
morzsolt kakukkfű
A polentához felforraljuk a vizet, majd egy habverővel csomómentesre keverjük benne a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik. Belereszeljük a parmezánt, belevágjuk a vajat, fűszerezzük, majd további 3-5 percig kavargatjuk, amíg kellemesen sima állaga nem lesz. Tepsibe öntjük és kihűtjük.
A szilvaszószhoz a szilvát kimagozzuk, apróra vágjuk, és egy kevés vízben megpároljuk, hogy kicsit összeessen. Ráöntjük a whiskey-t, kicsit intenzívebb lángon elforraljuk, majd beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Késes aprítóba öntjük, és tetszés szerinti állagúra mixeljük.
A karamellizált lilahagymához a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon elkezdjük hőkezelni, lassabb tűzön, 8-10 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd további 5-8 percig rotyogtatjuk.A sertésszüzet só és tört színes bors keverékébe forgatjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon 10-15 perc alatt, közepes lángon meg-megforgatva megsütjük.
A kihűlt puliszkából formákat vágunk, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk. Tálalás: tányérra szedjük a grillezett polentát, mellé jöhet a felszeletelt szűz, közéjük a karamellizált hagyma, majd a húst gazdagon meglocsoljuk a szilvaszósszal.Ha tetszett a sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a sült sertésszűz grillezett polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése