A spárgás bulgurrizottó elkészítését azzal kezdjük, hogy a spárga fás végeit letörjük, alaposan megmossuk, és kb. fél cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpirítjuk magas hőmérsékleten, és ha egy kis színt kaptak a spárgák, félretesszük őket.
Egy kisebb lábasban, újabb 2 ek olajon megpirítjuk a megtisztított, kétféle, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bulgurt, és felöntjük a borral. Ha elpárolgott az alkohol, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, mint a klasszik rizottónál. Félidőben a lepirított spárga is mehet bele, majd addig főzzük, amíg az összes alaplevet fel nem vette, és a bulgur meg nem puhult.
Hozzáadjuk a vajat, a parmezánt, a citromlevet, jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A legjobb, ha áll néhány percet tálalás előtt, mert így lesz igazán krémes.
