Fantasztikus desszertek

Sütőbensültbanánosfánk

Sütőben sült banános fánk

Hozzávalók
A fánkok tésztájához
3 db
érett banán
220 g
liszt
1 csipet
20 g
vaníliás cukor
8 g
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
80 g
cukor
2 db
tojás
60 ml
olaj
A mázhoz
1 mk
vaníliaaroma
3 ek
tej
1 ek
kakaópor
150 g
porcukor
70 g
vaj

Elkészítés

A sütőben sült fánkokhoz meghámozzuk az érett banánokat, majd egy aprítóba rakjuk, és pépesre zúzzuk, vagy egy villával alaposan szétnyomkodjuk. A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a nedves anyagokat és a banánpürét, majd az egészet alaposan összekeverjük egy habverővel vagy robotgéppel. 

A fánksütő formát vékonyan kikenjük olajjal, és eloszlatjuk benne a banános fánktésztát. Elsimítjuk a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és készre sütjük a fánkokat. Ehhez nagyjából 25-30 percre van szükség. Ezután kivesszük őket a sütőből, majd ha langyosra hűltek, kiborítjuk a formából, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A mázhoz megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tejet, a kakaóport és a porcukrot. Alaposan összekeverjük egy habverővel, 10 percet hagyjuk hűlni, majd átkeverjük, és belemártjuk a kihűlt fánkok felső részét. Mikor megdermedt rajtuk a máz, már fogyaszthatjuk is.

Sütőben sült banános fánk
Sütőben sült banános fánk

 

Még több fánk, egészségesebben:

Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Diétás édesburgonyafánk

www.streetkitchen.hu

Ha maradt meg banánotok (túlérett a gyümölcsöskosárban vagy nem ette meg a gyerkőc), akkor készítsetek belőle sütit. Több banános receptünk is van az oldalon, de a sütőben sült fánk még hiányzott a repertoárból, így hát ez is elkészült. Puha, omlós, és még csokimáz is van hozzá. ;)

Hozzávalók

14 - 16 darabhoz
A fánkok tésztájához
3 db
érett banán
220 g
liszt
1 csipet
20 g
vaníliás cukor
8 g
sütőpor
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
80 g
cukor
2 db
tojás
60 ml
olaj
A mázhoz
1 mk
vaníliaaroma
3 ek
tej
1 ek
kakaópor
150 g
porcukor
70 g
vaj

A sütőben sült fánkokhoz meghámozzuk az érett banánokat, majd egy aprítóba rakjuk, és pépesre zúzzuk, vagy egy villával alaposan szétnyomkodjuk. A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a nedves anyagokat és a banánpürét, majd az egészet alaposan összekeverjük egy habverővel vagy robotgéppel. 

A fánksütő formát vékonyan kikenjük olajjal, és eloszlatjuk benne a banános fánktésztát. Elsimítjuk a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és készre sütjük a fánkokat. Ehhez nagyjából 25-30 percre van szükség. Ezután kivesszük őket a sütőből, majd ha langyosra hűltek, kiborítjuk a formából, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A mázhoz megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tejet, a kakaóport és a porcukrot. Alaposan összekeverjük egy habverővel, 10 percet hagyjuk hűlni, majd átkeverjük, és belemártjuk a kihűlt fánkok felső részét. Mikor megdermedt rajtuk a máz, már fogyaszthatjuk is.

Sütőben sült banános fánk
Sütőben sült banános fánk

 

Még több fánk, egészségesebben:

Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Diétás édesburgonyafánk

Ha tetszett a Sütőben sült banános fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept