Először a halat készítjük elő, amihez a harcsafilét 8 egyenlő részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját és meglocsoljuk a kifacsart levével, majd 10 percig állni hagyjuk.
Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport. Amint letelt az idő, beleforgatjuk a halat a lisztes keverékbe. Utána megfürdetjük a felvert tojásban és bapanírozzuk a zabpehellyel. Zsírpapírral bélelt sütőtálba pakoljuk, rácsipkedjük a halak tetejére a vajat, és betesszük a 210 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg szépen megpirul a zabpehely.
Utána már csak a kedvenc köretünkkel kell tálalni. Én most egy klasszikus ecetes krumplisalátát készítettem hozzá, dobtam mellé egy-egy cikk citromot, és egy kis finomra vágott snidlinggel szórtam meg.

- Elkészítési idő: kb. 40 perc
- Pihentetés: 10 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
Vannak ám még olyan tuti halas receptjeink, mint ez a sütőben sült harcsaszelet:
Citromos-feketeborsos harcsabrassói