Halételek

Sütőbensültharcsaszelet

Sütőben sült harcsaszelet

Hozzávalók
10 g
Szponzor
vaj
A halhoz
400 g
afrikai harcsafilé
só, bors
0.5 db
citrom
1 ek
finomliszt
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagymapor
1 db
tojás
100 g
zabpehely
A körethez és a tálaláshoz
2 adag
ecetes burgonyasaláta
0.5 db
citrom
5 szál
snidling

Elkészítés

Először a halat készítjük elő, amihez a harcsafilét 8 egyenlő részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját és meglocsoljuk a kifacsart levével, majd 10 percig állni hagyjuk.

Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport. Amint letelt az idő, beleforgatjuk a halat a lisztes keverékbe. Utána megfürdetjük a felvert tojásban és bapanírozzuk a zabpehellyel. Zsírpapírral bélelt sütőtálba pakoljuk, rácsipkedjük a halak tetejére a vajat, és betesszük a 210 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg szépen megpirul a zabpehely. 

Utána már csak a kedvenc köretünkkel kell tálalni. Én most egy klasszikus ecetes krumplisalátát készítettem hozzá, dobtam mellé egy-egy cikk citromot, és egy kis finomra vágott snidlinggel szórtam meg. 

Sütőben sült harcsaszelet
Sütőben sült harcsaszelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Pihentetés: 10 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Vannak ám még olyan tuti halas receptjeink, mint ez a sütőben sült harcsaszelet:

Citromos-feketeborsos harcsabrassói

Tintahalkarikás-lazacos burger csípős salsával

Fish and chips air fryerben

www.streetkitchen.hu

Egy egyszerű halétel, ami egy fűszeres, zabpelyhes bundába lett bújtatva. Szerintem nem is kell ennél több annak, aki szereti a halat. Klasszikus ecetes burgonyasalit készítettem hozzá, de persze más körettel is tökéletesen működik.

Hozzávalók

2 főre
10 g
Szponzor
vaj
A halhoz
400 g
afrikai harcsafilé
só, bors
0.5 db
citrom
1 ek
finomliszt
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
fokhagymapor
1 db
tojás
100 g
zabpehely
A körethez és a tálaláshoz
2 adag
ecetes burgonyasaláta
0.5 db
citrom
5 szál
snidling

Először a halat készítjük elő, amihez a harcsafilét 8 egyenlő részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját és meglocsoljuk a kifacsart levével, majd 10 percig állni hagyjuk.

Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport. Amint letelt az idő, beleforgatjuk a halat a lisztes keverékbe. Utána megfürdetjük a felvert tojásban és bapanírozzuk a zabpehellyel. Zsírpapírral bélelt sütőtálba pakoljuk, rácsipkedjük a halak tetejére a vajat, és betesszük a 210 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg szépen megpirul a zabpehely. 

Utána már csak a kedvenc köretünkkel kell tálalni. Én most egy klasszikus ecetes krumplisalátát készítettem hozzá, dobtam mellé egy-egy cikk citromot, és egy kis finomra vágott snidlinggel szórtam meg. 

Sütőben sült harcsaszelet
Sütőben sült harcsaszelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Pihentetés: 10 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Vannak ám még olyan tuti halas receptjeink, mint ez a sütőben sült harcsaszelet:

Citromos-feketeborsos harcsabrassói

Tintahalkarikás-lazacos burger csípős salsával

Fish and chips air fryerben

Ha tetszett a Sütőben sült harcsaszelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept