A variálhatóság pedig maximálisan adott: olyan darálthússal (marha, sertés, pulyka, csirke, bárány, akármi!) készítsétek, ami nektek a legszimpibb és természetesen bármilyen zöldséget pakolhattok bele, amit éppen van otthon.
A fűszerek között láthattok két olyan darabot itt, amik nem feltétlenül találhatóak meg minden közért polcain. De ha rendszeres Street Kitchen nézők vagytok, akkor tudjátok, hogy ezekből érdemes berendelni egy kisebb adagot valamilyen fűszerboltból és akkor elvagytok vele egy ideig. Próbáljátok ki a receptet és küldjetek nekünk fotót a végeredményről!Először elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darálthúst egy tálba tesszük, majd beízesítjük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a Worcester-szószt és a fokhagymát finomra aprítva. A sajtból kisebb kockákat vágunk és ezt is hozzákeverjük a húshoz. Közepes méretű golyókat formázunk belőle ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson a sajtkockákból. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kisütjük benne a húsgolyókat, amiket aztán letakarva félreteszünk és hozzálátunk a tészta elkészítéséhez.A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, és amíg elkészül, összedobjuk a mártást. Egy lábasban olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Erre jön a finomra vágott fokhagyma, a felkockázott kápia paprika és a szintén kis kockákra vágott cukkíni. Pirítunk egyet a zöldségeken, majd jöhet a tejszín, amihez még hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből. Majd rottyantunk rajta egyet, hogy szép, mártásos állagot kapjunk.A tésztát ne főzzük teljesen készre: az al dente állapotnál is kicsivel keményebb tésztát borítsuk egy hőálló tálba és öntsük rá a kész mártást. Forgassuk össze az egészet jó alaposan, majd jöhetnek rá a húsgolyók. A tetejére reszelünk rengeteg sajtot és 180 fokos sütőben éppen addig sütjük (kb 10-15 perc), amíg a sajt szépen rásül a tésztára.
Egy nagyon klassz ebéd, vagy vacsora tippel készültünk nektek mára: ez a kaja szaftos és finom, könnyű összedobni és elég hamar el is készül, ráadásul van benne hús, zöldségek és szénhidrát is. Vérbeli comfortfood, tényleg csak ilyen receptekkel érdemes várni az őszt és a hideg estéket.
Hozzávalók
4 főre
A tésztához
2 ek
olívaolaj
400 g
orsós tészta (vagy bármilyen rövidebb tészta)
1 fej
vöröshagyma
3 db
kaliforniai paprika különféle színekben
1 db
kövér cukkíni
4 gerezd
fokhagyma
400 ml
tejszín
1 tk
görögszéna
1 tk
füstölt paprika őrlemény
só, bors
10 dkg
sajt
A húsgolyókhoz
0.5 kg
darált sertéshús
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 ek
worcester-szósz
2 gerezd
fokhagyma finomra aprítva
5 - 6 dkg
sajt
só, bors
A variálhatóság pedig maximálisan adott: olyan darálthússal (marha, sertés, pulyka, csirke, bárány, akármi!) készítsétek, ami nektek a legszimpibb és természetesen bármilyen zöldséget pakolhattok bele, amit éppen van otthon.
A fűszerek között láthattok két olyan darabot itt, amik nem feltétlenül találhatóak meg minden közért polcain. De ha rendszeres Street Kitchen nézők vagytok, akkor tudjátok, hogy ezekből érdemes berendelni egy kisebb adagot valamilyen fűszerboltból és akkor elvagytok vele egy ideig. Próbáljátok ki a receptet és küldjetek nekünk fotót a végeredményről!Először elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darálthúst egy tálba tesszük, majd beízesítjük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a Worcester-szószt és a fokhagymát finomra aprítva. A sajtból kisebb kockákat vágunk és ezt is hozzákeverjük a húshoz. Közepes méretű golyókat formázunk belőle ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson a sajtkockákból. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kisütjük benne a húsgolyókat, amiket aztán letakarva félreteszünk és hozzálátunk a tészta elkészítéséhez.A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, és amíg elkészül, összedobjuk a mártást. Egy lábasban olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Erre jön a finomra vágott fokhagyma, a felkockázott kápia paprika és a szintén kis kockákra vágott cukkíni. Pirítunk egyet a zöldségeken, majd jöhet a tejszín, amihez még hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből. Majd rottyantunk rajta egyet, hogy szép, mártásos állagot kapjunk.A tésztát ne főzzük teljesen készre: az al dente állapotnál is kicsivel keményebb tésztát borítsuk egy hőálló tálba és öntsük rá a kész mártást. Forgassuk össze az egészet jó alaposan, majd jöhetnek rá a húsgolyók. A tetejére reszelünk rengeteg sajtot és 180 fokos sütőben éppen addig sütjük (kb 10-15 perc), amíg a sajt szépen rásül a tésztára.
Ha tetszett a sütőben sült tészta sok sajttal és húsgolyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!